Terug naar overzicht

Begeleid sporten: waarom je best een sportcoach inschakelt

14 november 2023
begeleid sporten

Zin om te beginnen sporten, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Dan is begeleid sporten dé oplossing! Wij vertellen je een aantal voordelen van een sportcoach in te schakelen.

Trainingsschema op maat

Voor je begint te sporten, analyseert de coach je lichaam en bespreekt hij je doelstellingen met jou. Zo kan hij een specifiek trainingsprogramma samenstellen dat speciaal op jou is afgestemd. Of je nu wil afvallen, spiermassa opbouwen, conditie verbeteren of specifieke lichaamszones aanpakken, je coach heeft de juiste expertise in huis om een correct schema op te stellen. Zo verspil jij geen tijd met oefeningen die niet geschikt zijn voor je doelen.

Je bereikt je doelen sneller

Je zal merken dat je snel vooruitgang boekt zodra je begint te sporten. Maar na een tijdje gaat dat iets minder snel vooruit. Wel, dankzij een sportcoach blijf je die vooruitgang sneller merken. Hij of zij evalueert je workouts en past aan waar nodig zodat jij optimaal én snel resultaat boekt.

Je coach moedigt je ook altijd aan om je grenzen te blijven verleggen. Resultaat? Je sportsessies zijn efficiënt én jij houdt er een gevoel aan over. En zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Minder kans op blessures

Oefeningen juist uitvoeren is van essentieel belang om blessures te voorkomen. Doe je dit op je eentje? Dan is de kans groter dat je bepaalde spieren of gewrichten overbelast. Een sportcoach waakt erover dat jij je oefeningen correct uitvoert. Heb je toch klachten? Dan past hij je schema aan zodat je je overbelaste spieren niet hoeft te gebruiken.

Ideaal voor beginners én voor geoefende sporters

Of je nu als beginneling voor het eerst een fitness binnenstapt of een geoefende sporter die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, een sportcoach is voor iedereen interessant!

Beginners krijgen de juiste begeleiding om goed van start te gaan en leren de juiste technieken. Voor ervaren sporters komt een coach van pas om hen uit een sleur te halen en nieuwe doelen te stellen. Zo blijft iedereen gemotiveerd!

Begeleid sporten: kom langs bij Olympia

Bij Olympia hebben we verschillende coaches in huis die jou helpen om je doelen te bereiken. Stuur ons gerust een mailtje via olympia@oly.be en vertel ons waar jij naartoe wil werken. Wij laten snel iets weten. Of spring gewoon eens binnen!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.