Terug naar overzicht

Benodigdheden klimmen: deze 5 musthaves zijn onmisbaar

05 september 2023
Benodigdheden klimmen

Onze nieuwe klimmuur is officieel geopend! Wil je hem uitproberen, maar weet je niet goed wat je hiervoor nodig hebt? Wij sommen 5 onmisbare benodigdheden om te klimmen op waarmee je vlot die muur opgeraakt!

De juiste klimschoenen

Een essentieel onderdeel van je klimuitrusting! Klimschoenen hebben een strakkere pasvorm en bieden grip op de grepen van de klimmuur. Kies een paar dat strak, maar uiteraard ook comfortabel zit. Tip: koop je eerste paar niet online en ga voor extra steun.

Chalkbag & Chalk

De chalkbag – oftewel: pofzak – is een zak waar je je magnesium (chalk) in bewaart. Tijdens het klimmen gaan je handen namelijk snel zweten. Dip je handen op voorhand in de chalkbag zodat je een goeie grip blijft hebben op de klimmuur.

Kleding

Net als bij klimschoenen, is het bij klimkleding ook belangrijk dat het comfortabel aanvoelt. Kies kleding die niet te strak zit, maar ook niet te los zodat je T-shirt of broek nooit in de weg hangt tijdens het klimmen. Ga voor materiaal dat ademt, zweetafstotend is en snel droogt.

Gordel en zekeringsapparaat

Een klimgordel is uiteraard essentieel voor je veiligheid. Het verbindt je namelijk met het touw en zorgt ervoor dat je wordt opgevangen als je valt. Let erop dat de gordel goed past, maar dat je tegelijk ook nog bewegingsvrijheid hebt. Die gordel verbindt je ook met het zekeringsapparaat van je zekeraar, zo wordt het klimtouw gereguleerd.

Beide onderdelen mag je trouwens gratis gebruiken wanneer je bij Olympia komt klimmen en hoef je dus niet zelf mee te nemen!

Klim buddy

Klimmen aan onze klimmuur doe je altijd met 2: 1 klimmer en 1 zekeraar. Jij of je klim buddy klimt omhoog en de andere blijft beneden om het touw te ‘zekeren’, oftewel: het touw strak houden en ervoor zorgen dat als de klimmer valt of naar beneden wilt, dat dit geleidelijk gebeurt.

Benodigdheden klimmen: test het uit bij Olympia!

Als eerste indoor klimhal van Limburg leef je je bij ons uit over 1000 m2 klimoppervlakte met 30 touwen en zo’n 100 klimroutes tot wel 17 meter hoog! Leuk weetje: sinds 1 september is hij volledig vernieuwd. Check klimmuurolympia.be voor meer info!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.