Terug naar overzicht

5 bowling tips om je vrienden mee te verbazen

03 juni 2019
bowling tips

Oké, je gaat bowlen voor je plezier. Maar stiekem hoop je om je vrienden de ene strike na de andere aan te smeren, toch? Met de bowling tips in deze blog mag je alvast jouw victory walk inoefenen voor de volgende confrontatie. Graag gedaan!

Bowling tip n°1: er is maar één ideale bal

Ben jij het type dat een zware bal zoekt om zo’n groot mogelijke schade aan te richten tijdens je eerste worp? En daarna een lichtere bal zoekt om de eventueel overgebleven pins om te werpen?

De kans is groter dat je succes boekt door altijd te blijven gooien met dezelfde bal. Qua gewicht zit je goed met een bal van 10% van jouw totaalgewicht. Weeg je 70 kg dan ben je het best af met een bal rond de 7 kg. Nog een weetje: het cijfer op de bal is het gewicht in pond. Minimaal gewicht is 6 pond (2,7 kg), maximaal gewicht 16 pond (7,2 kg).

Bijkomende tip: zorg dat je vingers niet te los of te vast in de gaten zitten voor de beste controle over de bal.

Bowling tip n°2: focus op de baanmarkeringen

Elke bowlingbaan heeft markeringen van links naar rechts. Probeer de richting van je aanloop en worp af te stemmen op deze markeringen en focus niet te hard op de pins helemaal in de verte. Hiermee vergroot je de kans dat je bal in de perfecte richting vertrekt.

Ben je linkshandig, dan mik je de bal tussen het eerste en tweede pijltje links van het midden. Voor rechtshandigen zijn dat het eerste en tweede pijltje rechts van het centrum. Zo is je bal perfect op koers om de zijkant van de voorste en tweede rij pins te raken. Riep er iemand strike?

Bijkomende tip: neem je aanloop niet helemaal via het midden, maar vertrek vanuit de hoek van de aanloopzone en loop in de richting van de bovengenoemde pijltjes.

bowling tips

Bowling tip n°3: hou je zwaaiarm kort bij je lichaam

Tijdens je aanloop zwaai je de bal op een bepaald moment naar achteren en weer naar voren. Doe dit altijd in een vloeiende rechte beweging, zonder dat er te veel afstand ontstaat tussen je arm en je bovenlichaam.

Bowling tip n°4: doe alles in een vloeiende beweging

Je aanloop onderbreken? Geen goed idee. Zet een viertal stappen in één vloeiende beweging. Laat je arm mee uitzwaaien en stop je gooibeweging niet bruusk. Niet alleen je worp lijdt eronder, ook je schouder zou wel eens pijnlijk kunnen aanvoelen na een paar spelletjes.

Bowling tip n°5: keep it cool

Misschien wel de moeilijkste uit het rijtje. Een strike op een haar na gemist? Een zoveelste frustrerende gutter ball? Vooral niet rood beginnen uitslaan en in het rond beginnen te vloeken. Net als in alle andere sporten is zelfbeheersing de absolute sleutel tot succes. Lukt het deze keer nog niet? Blijven oefenen. Met deze beginnerstips leg je sowieso een prima basis voor de volgende keer.

22 banen, lounge bowling in het weekend!

Klaar om vriend en vijand te verbazen? Reserveer één van onze 22 moderne en perfect onderhouden bowlingbanen. Speel je liever in een chill sfeertje? Dan is onze lounge bowling op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zeker iets voor jou. Come and show what you got!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.