Terug naar overzicht

Over gerechten en gewichten: “Horeca heeft me leren relativeren”

20 juni 2019
brecht bulen

Iedere woensdag geeft hij het beste van zichzelf voor en achter de toog van Olympia. De rest van de week vind je hem terug in of rond de fitnesszaal. We hebben het al vaak geprobeerd, maar collega Brecht Bulen krijg je niet op een stoel gezet. “En tussendoor nog wat proberen te sporten, hè (lacht).”

Bijna drie jaar geleden ging Brecht fulltime bij ons aan de slag. Even daarvoor mocht hij zich al een tijdje uitleven als stagiair. “Vandaag mag ik mezelf trotse fitnessinstructeur noemen én tegelijkertijd toch nog mijn oude passie uitoefenen: de horeca.”

Fitness? Of toch maar horeca?

Toegegeven: ik kan mijn ei het best kwijt in de fitness. Maar beide werelden hebben mij gevormd tot wie ik vandaag ben. In de horeca leer je sociaal te worden en met hoge druk om te gaan. In de vakantieperiodes is het bijvoorbeeld niet ongewoon dat we uren aan een stuk op automatische piloot werken: verjaardagsfeestjes, twintig bowlingbanen bezet, de klimzaal helemaal volgeboekt… Dan vliegen de bestellingen je continu om de oren.”

In de fitness kom je die grote stressmomenten gelukkig niet tegen. Daar probeer ik mijn sociale karakter te gebruiken om mensen vriendelijk, maar toch op een professionele manier beter te maken.”

“Klanten die vrienden worden”

Wat vindt Brecht zo geweldig aan de fitnesszaal? “Je ziet mensen vooruitgang boeken vanop de eerste rij. En soms groeien vaste klanten uit tot goede kennissen en zelfs vrienden waar je een pintje mee gaat drinken. Of gebeurt het wel eens dat ik een oude bekende terugzie. Na tien jaar horeca in Hasselt is die kans wel groot (lacht).”

“Gouden succesformule”

“Er hangt hier gewoon een lekker ontspannen sfeertje. Zowel onder de collega’s als onder de sporters. En dat merk je al snel. Jaren geleden, toen ze bij Olympia midden in de renovatiewerken zaten, moest ik noodgedwongen even ergens anders gaan fitnessen. Na een half uurtje stond ik alweer buiten. Een drukte van jewelste, sporters die onder elkaar zitten op te scheppen… Dingen die je nooit zal zien bij Olympia.”

“Ik denk ook dat Movenda een belangrijk element is in ons succes. Fitnessen én de mogelijkheid hebben om een paar meter verder naar de kine te stappen: dat is gewoon een gouden combinatie. Volgens mij is dat de reden waarom de meeste fitnessers die op proef komen ook meteen een abo nemen achteraf.”

Maak zelf gratis kennis met onze fitnesszaal!

sportbegeleiding

“Een en al geordende chaos”

Slaat Brecht tussen bestelling en begeleiding door nog zelf aan het sporten? “Eerlijk, na het werk kom ik er amper nog aan toe. We zitten volop in de verbouwingen thuis en hebben een kindje van anderhalf. Dus probeer ik zoveel mogelijk bij Olympia te sporten. Fitnessen natuurlijk, maar ook squashen en af en toe eens boulderen.”

En komen daar bepaalde rituelen bij kijken? “Absoluut niet. Ik ben een chaoot. Ik ben mijn sportschoenen al vaak thuis vergeten. Daarom zorg ik dat ik altijd een dubbel paar van alles heb liggen bij Olympia.”

“Van StuBru word ik knettergek”

“Waar ik ook niet zonder kan tijdens het fitnessen: mijn oortjes. Tijdens het sporten zit ik helemaal in mijn eigen wereldje, met mijn eigen muziek. Dat kan hiphop, maar ook deephouse zijn. Als er maar voldoende pit in zit. Geen Studio Brussel of van die toestanden, daar word ik gewoon knettergek van.”

Let Brecht, tot slot, op zijn voeding als horecaspecialist? “Dat probeer ik, maar ik geniet wel volop van lekker eten en drinken. Ik weet natuurlijk waar de goede keukens liggen (lacht). Een keertje goed gaan uiteten met een aperitief of digestief erbij, dat sla ik zelden af.”

Hongerig of sportief?

Zowel de liefhebbers van lekker eten als van sportieve uitdagingen zijn dagelijks welkom bij Olympia. Benieuwd wat we in petto hebben? Ontdek ons wekelijks aangepast menu en blader door ons uitgebreide sportaanbod!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.