Terug naar overzicht

Eten voor het sporten? Dat doe je het best met dit voedsel

25 augustus 2022
Eten voor het sporten

Eten na je workout is goed om weer op krachten te komen. Maar eten voor het sporten is minstens even belangrijk. Want je lichaam heeft de juiste brandstof nodig om aan een inspanning te kunnen beginnen. Benieuwd wat je het best eet voor een sportsessie? We vertellen het je graag!

Waarom eten voor het sporten essentieel is

Eten voor het sporten is belangrijker dan je denkt. Want terwijl je sport, verliest je lichaam energie en water. Daarom is het enorm belangrijk dat je voldoende hebt gegeten voor je aan een workout begint. Zie het als de juiste brandstof die de motor sterk houdt om een stevige inspanning te leveren.

Let er wel op dat je niet met een volle maag aan je sportsessie begint. Eet daarom 2 à 3 uur voor je workout een gezonde, maar goed vullende maaltijd én drink minstens een halve liter water. Zoek je iets kleins dat je vlak voor je workout kan eten? Dan geven we je hieronder een aantal voorbeelden.

Eten voor het sporten Havermout is het ideale ontbijt voor je ochtendworkout.

5 x eten voor het sporten:

1. Banaan
Bananen bevatten koolhydraten en vezels, en dat geeft je snel energie voor een lange tijd. Extra handig: er zit ook veel kalium in, waardoor je beter gehydrateerd blijft.

2. Volkoren boterham met notenpasta
De koolhydraten die in volkoren brood zitten, zijn de beste bronnen van duurzame energie. Smeer je er pindakaas of andere notenpasta op? Dan heb je een snack vol proteïnen, wat helpt bij de opbouw van spieren. Zorg er wel voor dat de pasta 100% natuurlijk is, dan zitten er geen toegevoegde vetten, zout of suiker in. Let er ook op dat je niet té veel smeert, want notenpasta of pindakaas bevat veel (gezonde) vetten.

3. Kip
Dankzij de magere eiwitten die erin zitten, is kip perfect voor én na je training. Het bevat weinig calorieën, maar geeft je toch energie en vult goed zonder dat je een opgeblazen gevoel krijgt.

4. Havermout
Ideaal ontbijt voor je ochtendworkout! Havermout is rijk aan trage koolhydraten die je lang energie geven. Wil je een extra energieboost? Doe er fruit bij! En als je melk gebruikt, krijg je ineens ook eiwitten binnen.

5. Klein deel van je hoofdmaaltijd
Heb je je lunch of avondeten al klaar? Dan is het oké om daar een klein deel van te eten voor het sporten. Let wel op dat je het grootste deel voor na het sporten houdt, dus zorg ervoor dat het minder dan de helft is dat je ervoor eet.

Kom smullen bij Olympia

Nu weet je wat je het best voor het sporten eet. Maar hier lees je ook wat je best erna eet. Of kom gewoon langs bij Olympia! In onze uitgebreide menu zit voor ieder wat wils. Tot binnenkort!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.