Terug naar overzicht

Infraroodcabine en sporten: een gouden feel good duo

29 oktober 2021
infraroodcabine sporten De infraroodcabine is een geweldig alternatief voor sporters die hun spieren op een alternatieve manier aan het werk willen zetten.

Las een half uurtje infraroodcabine in voor en/of na het sporten en je wereld ziet er nog een pak mooier uit. Geloof je het niet? Probeer het vooral zelf uit tijdens je komende bezoekje aan Olympia. Want die glazen bokalen vol rode lampen in de fitnesskleedkamers? Inderdaad: infraroodcabines 😉 Intussen sommen we alle voordelen voor jou als sporter op.

Kort samengevat: hoe werkt het?

Een infraroodcabine zet je lichaam hard aan het werk, zonder dat je ook maar één centimeter hoeft te bewegen. Dat komt omdat de infraroodstralen de moleculen in je lichaam activeren. Je hartslag gaat de hoogte in, je begint te zweten en dat tot wel drie harder dan in een klassieke sauna. En al dat zweten vergt natuurlijk veel energie.

Warming up & cooling down

Door de infraroodcabine in te stappen voor het sporten, warmen je spieren gelijkmatig op. Net omdat de stralen diep je spieren binnendringen, worden ze losser en flexibeler. Met andere woorden, je bent al meteen beter gewapend tegen eventuele blessures bij het plotse opvoeren van de intensiteit tijdens je work-out.

Ook voor je cooling downs is een infraroodcabine een goeie keuze. Omdat de infraroodstralen de doorbloeding van je spieren stimuleert, zal je minder last hebben van stijfheid na het sporten. En stretch zeker eens goed uit na een zweetsessie voor extra flexibele spieren achteraf.

Hersteltherapie

Je bent terug aan het opbouwen na een vervelende blessure en je kan nog geen (volledige) training aan? De infraroodcabine is een geweldig alternatief voor sporters die hun spieren op een alternatieve manier aan het werk willen zetten. Studies tonen aan dat spierblessures twee tot drie keer sneller genezen, net dankzij de extra doorbloeding van de cellen in je spieren.

infraroodcabine sporten Net omdat de infraroodstralen diep je spieren binnendringen, worden ze losser en flexibeler. Met andere woorden, je bent al meteen beter gewapend tegen eventuele blessures bij het plotse opvoeren van de intensiteit tijdens je work-out.

Mooi meegenomen (x7)

Tot zover de puur sportieve voordelen. Maar daar stoppen de benefits niet die komen kijken bij een regelmatig bezoekje aan onze infraroodcabines:

  • Heel veel zweten, betekent volop calorieën verbranden
  • Zweten zorgt voor ook voor een vlottere afvoer van afvalstoffen uit je lichaam
  • Infrarood stimuleert de productie van het eiwit collageen, wat op zijn beurt leidt tot een elastischere en gezondere huid.
  • Dit type van warmtestraling zou ook gunstig werken voor mensen met acne, cellulitis, psoriasis…
  • Pijnverzachting bij reuma (ontstekingen), fibromyalgie, artritis
  • Ontspannen spieren = minder spanning in je lijf = minder stress
  • Infraroodstraling maakt ook endorfines – aka het gelukshormoon – aan in ons lichaam. Met andere woorden: instant happiness.

Breng de volgende keer je sweatpants mee

Klaar om na te gaan hoeveel vinkjes jij kan afvinken na een aantal bezoeken aan onze infraroodcabine? Zak de volgende keer gerust eens wat vroeger af en/of blijf eventjes langer hangen na je work-out. Happy sweating!

Heb je nog vragen voor ons? Stel ze via ons contactformulier op bel ons op het nummer 011 25 30 31.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.