Terug naar overzicht

Van stationsbuffet naar Olympia: maak kennis met Jon, hoofd horeca

01 juli 2020
Jon

Niet alleen in onze sportzalen beweegt er veel. Ook in en rond de keuken blijven we niet stilstaan. Met de komst van Jon kwamen onze horecaplannen zelfs in een stevige stroomversnelling terecht. Misschien verklappen we zelfs een paar surprises du chef in deze blog. Tast toe!

Eerst schoolvrienden, nu medezaakvoerders

Jon staat sinds begin dit jaar mee aan het hoofd van het horecagebeuren bij Olympia. Toch bestaat de band met Oly al veel langer. “Ik kwam voordien al jaren fitnessen en bovendien ken ik Jo en Manu al van sinds we jonge gasten van 13, 14 jaar waren. Ik heb zelfs even met Manu in de klas gezeten.”

“Twee jaar geleden kreeg ik een voorstel van beide heren. Of ik interesse had om financieel in te stappen in de zaak en om mee het horecaverhaal te trekken. Ik heb meteen toegehapt.”

Einde van een Hasseltse legende

Jon is allesbehalve aan zijn proefstuk toe. Samen met zijn vader runde hij meer dan tien jaar lang het Stationsbuffet in het station van Hasselt. Een begrip en legende in de hoofdstad. Helaas moest de zaak onlangs plaats ruimen voor de komst van een nieuwe Starbucks-vestiging.

“Dat waren heel mooie tijden. Ik heb er ontdekt dat horeca in ons familie-DNA zit. Al was het wel even aanpassen toen ik bij Olympia begon: er zat plots een heel ander cliënteel voor mij en ook de uren verschilden enorm. Maar ik geraakte al snel in de juiste flow.”

“Keuken krijgt carte blanche”

Jon staat in voor de algemene opvolging van de keuken, maar is er soms ook zelf terug te vinden. Nu en dan bemant hij ook de receptie. “Ik blijf de mensen graag bedienen. Bovendien blijf ik zo zelf goed op de hoogte van wat er zich in de keuken afspeelt. Zij krijgen van ons namelijk de volledige autonomie. Zij beslissen wat er wekelijks op de menukaart komt, stemmen hun werkuren onderling op elkaar af en brengen de bestellingen in orde.”

“Intussen probeer ik, samen met de medezaakvoerders bij Olympia, de horecabeleving voor de volgende jaren vorm te geven. Zo willen we nog meer inzetten op bedrijfsfeesten. Om dat mogelijk te maken, willen we in de nabije toekomst een deel van de bowlingzaal verbouwen, de huidige feestzaal vernieuwen, de inkleding en het menu verfijnen, noem maar op.”

“Tegelijkertijd willen we een diverse kaart blijven aanbieden aan onze dagelijkse klanten. We hebben nu al een vrij uniek concept in Limburg door een moderne sportinfrastructuur te combineren met een gevarieerd horeca-aanbod. Maar we willen nog beter doen. Food en fitness zijn meer dan ooit met elkaar verbonden. De Vlaamse klassiekers blijven op de kaart staan, maar er is vandaag ook meer plaats voor creatieve gerechten met een healthy twist.”

“Een mooi voorbeeld daarvan is onze recente samenwerking met Gezondigd. Gezonde, maar smaakvolle gerechten, kant-en-klaar beschikbaar voor onze sporters met weinig tijd om nog achter het fornuis te kruipen. Voor de echte zondaars zijn we ook met iets nieuws bezig. Ik kan nog niet alles verklappen, maar ons menu krijgt mogelijk een extra Italiaanse boost binnenkort.”

Kort op de bal

Nog snel drie kleine een-tweetjes met Jon om deze blog af te kruiden.

Sport je zelf ook?

Buiten fitnessen, blijft het sporten redelijk beperkt. Vroeger was ik een fervent basketballer, tot ik mijn kruisbanden scheurde. Maar ik blijf het basketbal wel zo goed mogelijk volgen, vooral de NBA dan.

Wat is je lievelingsgerecht op de Oly-menukaart?

De salade mozzarella met kip, zonder twijfel.

Hoe hoop je dat mensen naar Olympia kijken?

Het zou mooi zijn als de meesten ons niet alleen zien als een allround sportcentrum, maar ook als een veelzijdige horecabeleving voor jong en oud. Dan zou ik heel tevreden zijn.

Zin in een sportief én smaakvol avontuur?

Bij Olympia zijn gemotiveerde werkkrachten op elk moment van harte welkom. Ben jij gepassioneerd door sport en horeca? Dan ben jij mogelijk de volgende om ons horecateam te komen versterken. Meld je aan via olympia@oly.be en wie weet word jij onze nieuwste smaakmaker.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.