Terug naar overzicht

5 fysieke voordelen van klimmen voor kinderen

10 juli 2024
klimmen voor kinderen

Klimmen is meer dan alleen een leuke activiteit; het is een uitgebreide workout die tal van fysieke voordelen biedt. Jawel, ook voor kinderen. Het is dé ideale manier om ze weg te halen van hun scherm en hen iets leuks en uitdagends te laten doen. Wij sommen de 5 grootste (fysieke) voordelen voor je op.

1. Betere algemene fitheid

Klimmen is een uitstekende manier om de algemene fysieke fitheid te verbeteren. Het is een full-body workout die kracht opbouwt in de armen, benen, rug en buikspieren. Kinderen die regelmatig klimmen, ontwikkelen een sterkere spierkracht en uithoudingsvermogen, wat hen ook helpt in andere sporten en dagelijkse activiteiten.

2. Coördinatie en balans

Kinderen leren hun lichaam en ledematen te beheersen terwijl ze verschillende grepen en voetsteunen navigeren. Deze vaardigheden zijn niet alleen nodig voor het klimmen zelf, ze verbeteren ook de algemene lichaamscontrole en motorische vaardigheden. Zorg er wel voor dat je de juiste klimschoenen voorziet.

3. Flexibiliteit

Met klimmen strek en buig je je lichaam zoals je dat in niet veel andere sporten doet. Kinderen die klimmen, werken aan hun flexibiliteit elke keer wanneer ze een nieuwe greep of positie bereiken. Dit verhoogt niet alleen hun bereik in bewegingen maar voorkomt ook blessures in andere activiteiten.

4. Gezonde levensstijl

Hoe vroeger je kind begint met sporten – zelfs al is dat op een spelende manier -, hoe sneller de basis voor een actieve levensstijl wordt gelegd. En dan is klimmen een ongelofelijk leuke manier om mee te starten én om vol te houden!

5. Mentale voordelen

Naast fysieke voordelen heeft klimmen ook heel wat mentale voordelen. Probleemoplossend denken, focus en angsten overwinnen zijn maar een paar voorbeelden die hand in hand gaan met de fysieke uitdagingen van klimmen.

Alle voordelen van klimmen voor kinderen zelf uittesten? Kom langs bij Olympia!

Met onze 1.000 m2 klimoppervlakte en 10.000 grepen leeft elk kind zich sowieso uit. We hebben 100 gevarieerde klimroutes voor zowel beginners als gevorderden. Bekijk onze mogelijkheden en tarieven en kom eens langs!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.