Terug naar overzicht

Maak je deze pool tips meester en speel jouw vrienden onder tafel

04 april 2022
pool tips

Poolen bij Olympia? Niet alleen enorm plezant in combinatie met een fijn etentje, maar ook ideaal om te bekomen na een stevig potje fitness, klimmen of squash. Met deze pool tips maken we ook nog eens een echte winnaar van je.

1. Plaats je keu in de lijn van je stoot

Neem geen willekeurige positie in achter de witte bal (cue ball). Je beginpositie bepaalt hoe goed je bal straks vertrekt. Buig dus niet meteen over de tafel heen om daarna pas de baan van je shot te bepalen, maar bepaal als rechtstaand welke richting je de bal uit wil sturen. Gebruik je keu hiervoor als hulpmiddel.

Eens je beslist hebt, ga dan met je stootarm in het verlengde van de witte bal staan en zet dus niet je volledige lichaam achter de bal. Je keu ligt met andere woorden in één rechte lijn met de richting waarin je de bal wil versturen. Ook heel belangrijk: je ogen blijven net boven je keu hangen. Allesbehalve details, maar een absolute must om je pooltechniek te verbeteren.

2. Draai de zwarte bal niét rond

Hoe zorg je voor een zo goed mogelijke spreiding van de ballen na je openingsstoot (de break)? Twee basic pool tips: wanneer je de ballen in de driehoek verzamelt aan het begin van de game, zorg ervoor dat alle ballen elkaar raken. Daar kruipt misschien wat meer tijd in, maar geloof ons: het levert op.

Net daarom is het ook zo belangrijk om de zwarte bal niét rond te draaien, net voor de stoot van je tegenstander. Hierdoor ontstaat er net dat beetje ruimte tussen de ballen, waardoor er meer ballen op een hoopje zullen blijven liggen en het dus moeilijker wordt om al jouw ballen als eerste te potten.

Tip: leg je cue ball niet helemaal recht op recht met de voorste bal van de driehoek, maar een beetje meer links of rechts op de stootlijn, zodat je de eerste bal van het pak een beetje schuin raakt. In het ideale scenario pot je meteen een bal en belandt je cue ball in de buurt van het midden van de tafel. Zo sta je er meteen goed voor om de rest van het spel naar jouw hand te zetten.

3. Precisie > kracht

Vuur je cue bal niet als een wildeman of -vrouw af. De kans dat je cue ball zelf in de pocket belandt, is groot. Precisie haalt het altijd van kracht. Zorg er dus eerst voor dat je positie en je richting altijd helemaal juist zitten.

pool tips Voorbereiding en positiespel zijn heel belangrijk, maar natuurlijk maak je het grootste verschil door de bal op de juiste plaats te raken. Dat geldt zowel voor je cue ball als voor de bal die je wil potten.

4. Krijt met liefde

Het krijtje: sommigen gebruiken het één keer per spel, anderen overvloedig. Wie is in het voordeel? Idealiter krijt je jouw keu voor iedere stoot. Zowel de tip van de keu als het materiaal van de bal hebben een glad oppervlak. Zonder de juiste dempingslaag, heb je meteen een pak minder controle over je stoot. Hoe krijt je? Door met het krijtblokje zachtjes de tip van de keu te bedekken met een laagje krijt. Ook hier is het de kunst om niet te overdrijven, je bent geen schroef aan het indraaien.

5. Zoek de sweet spot

Voorbereiding en positiespel zijn heel belangrijk, maar natuurlijk maak je het grootste verschil door de bal op de juiste plaats te raken. Dat geldt zowel voor je cue ball als voor de bal die je wil potten.

De cue ball kan je op drie mogelijke manieren raken. In het midden, boven of onder het midden. Raak je de cue ball precies in het midden, dan zal ie quasi stil blijven liggen na het contact met een andere bal. Raak je bal onder het midden, dan creëer je effect waardoor de bal terug jouw richting uitkomt. Door de cue ball boven het midden te raken, rolt de bal dan weer verder naar voren na het contact met de gekleurde bal. De beste pool tip hier: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En opletten met het doek natuurlijk 😉

Tot slot moet je natuurlijk ook de gekleurde bal op exact de juiste plaats raken om deze te kunnen potten. Hoe verder die bal van de pocket af ligt, hoe moeilijker dat wordt. Hier kan je letterlijk boeken over schrijven, maar ook hier is het vooral een kwestie van – opnieuw – veel oefenen. Dankzij bovenstaande tips is de weg naar succes meteen stuk groter. Good luck!

Kom deze pool tips uitproberen bij Olympia

Tijd om deze theorie om te zetten in de praktijk. Bij Olympia ben je welkom om urenlang aan je poolskills te komen werken, met bijvoorbeeld een lekker pintje, koffie of frisdrank erbij. En blijf zeker even wat langer hangen om een hapje te eten. Onze menukaart zal je zeker bevallen. Wil je graag nog dubbelchecken wat het verschil nu weer is tussen pool en snooker? Dat lees je hier! Zien we je binnenkort?

 

Heb je nog vragen voor ons of wil je meteen reserveren? Contacteer ons op olympia@oly.be of het nummer 011 25 30 31.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.