Terug naar overzicht

Priester Guido: “Ik ben een echte laatbloeier op sportief vlak”

14 oktober 2019
guido donna

Onze sporters? Dat zijn onze ambassadeurs. Wij horen elke dag hun leuke verhalen, maar willen hun ook zelf de kans geven om zich te presenteren aan de buitenwereld. Maak in deze blog kennis met Guido Honnay. Zit hij niet in de fitness, dan bevindt hij zich ongetwijfeld in hogere sferen.

Guido is priester in het dagelijks leven en coördineert ook mee de eucharistievieringen van de VRT op radio en televisie. Maar nog straffer: al sinds 1999 is hij vaste klant van Olympia. “Ik kom hier al sporten van toen de prijzen nog in Belgische frank stonden aangegeven én heb vijf verbouwingen meegemaakt. Dat wil al wat zeggen, hè.” (lacht)

“De sterren zijn mijn eerste liefde”

Guido’s interesse in de hogere sferen beperkt zich trouwens niet alleen tot het kerkelijke. “Al van sinds ik op de lagere school zat, hield ik me bezig met amateurastronomie. Ik heb zelfs mee eensterrenkundige kring opgericht. Vandaag schiet er helaas nog weinig tijd over om actief waar te nemen, maar ik ben nog altijd even geïnteresseerd in de sterren.”

Kapelaans met buskruit in de benen 

Fitness en priesterschap, je zou ze misschien niet meteen met elkaar associëren. Onterecht vindt Guido, die moeiteloos zijn stola omruilt voor zijn sporthanddoek. “Toegegeven, op de lagere school en in het middelbaar stond ik altijd achteraan in de rij tijdens het sporten. Ik ben pas op mijn 35steactief beginnen sporten. Een echte laatbloeier dus.”

“Maar mispak je niet: in ons bisdom lopen tal van sportieve collega’s rond. Jaren geleden hadden de kapelaans er zelfs eigen voetbalteam. Je moest ze eens bezig zien, die mannen konden er wel wat van, hoor!”

Guido Donnay

“Ik hou elk jaar mijn resultaten bij”

Waar legt Guido de focus op tijdens zijn fitnessbeurten? “Ik kom minstens één keer per week langs. En dan doe ik vooral aan cardio. Fietsen, de crosstrainer, wat lopen… Niet dat ik superfanatiek ben, maar uit interesse hou ik wel jaarlijks mijn prestaties bij.”

“Feit is: je voelt je gewoon een pak beter in je vel. Tijdens mijn periode als mediaverantwoordelijke voor het bisdom kwam er vaak een pak stress bij kijken. Sport zorgde toen voor een welgekomen uitlaapklep. Ook vandaag probeer ik zo vaak mogelijk voor de gezondste weg te kiezen. Waar ik kan, wandel of fiets ik of neem ik de trap.”

“Of ik speciale rituelen heb voor ik ga sporten? Nee, ook op dat vlak ben ik niet bijgelovig (lacht). Ik probeer wel altijd dezelfde volgorde aan te houden van toestellen. En af en toe een babbeltje te slaan. Er lopen hier zoveel interessante mensen rond die ik anders nooit zou ontmoet hebben.”

Kom jij ook eens proberen?

Fitness, squash, muurklimmen, spinnen… Mogelijkheden genoeg om je zoals Guido bij Olympia op een plezierige manier in het zweet te werken. Neem een kijkje tussen ons aanbod, maak een afspraak of spring gewoon eens binnen om een lekker hapje te eten!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.