Terug naar overzicht

4 soorten sportschoenen en waar ze voor dienen

14 april 2023
soorten sportschoenen

Veel beginnende sporters hebben 1 paar schoenen dat ze altijd aantrekken. Beoefen je toegewijd 1 bepaalde sport? Dan is het ook best om te investeren in een specifieke schoen. Wij zetten alvast 4 populaire soorten sportschoenen in de kijker.

Fitnessschoenen

In de fitness doe je aan heel uiteenlopende activiteiten. Je hebt schoenen nodig die geschikt zijn voor kracht of cardio, of zelfs nog andere sporten die je hier uitvoert. Ga voor een paar dat je stabiliteit en grip biedt zodat je weinig demping hebt. En let erop dat ze goed ventileren, want in de fitness kan je stevig zweten.

Check ook steeds de regels van de sportschool, want soms moet je een specifiek type zool aandoen of net vermijden. Gelukkig mag je bij Olympia de fitness in met elk type fitnessschoen.

Klimschoenen

Beklom jij onze klim- of bouldermuur al een paar keer en heb je de smaak te pakken? Investeer dan in je eigen klimschoenen! Zorg ervoor dat je eerste klimschoenen de ideale fit hebben zodat je pijnloos de muur opklimt. Elke overgebleven ruimte in je schoen kan zorgen voor geschuifel, en dat wil je écht niet voorhebben tijdens het klimmen.

Ben je een beginner? Kies dan voor schoenen met een dikke, vlakke zool zodat je extra steun hebt. Als je later de meer uitdagende routes aangaat, kan je kiezen voor schoenen met meer flexibiliteit.

Loopschoenen

Of je nu een marathon loopt of maar een kwartier een blokje om, de juiste loopschoenen zijn onmisbaar bij elke afstand. Blessures voorkomen is essentieel, zeker omdat je bij deze sport steeds dezelfde bewegingen maakt en je je spieren en gewrichten belast. Let er dus goed op dat je loopschoenen exact de juiste maat zijn en een goede pasvorm hebben. Daarnaast moeten ze licht, maar steunend zijn met een schokdempend voetbed en hoge hielen die overmatige belasting van de achillespezen en kuiten voorkomen.

Er bestaan verschillende soorten loopschoenen – neutrale schoenen, trailschoenen, motion control … -, laat je dus steeds goed adviseren wanneer je ze gaat kopen. Ga bij voorkeur naar een fysieke winkel en koop ze niet online.

Squashschoenen

Bij squash speel je niet tegenover elkaar, maar naast elkaar en loop je veel met korte, stevige stops. Koop je je eigen squashschoenen? Let er dan op dat de demping goed zit en dat ze een omsluitende hiel hebben zodat ze je enkel goed ondersteunen en zo blessures voorkomen door plotse veranderingen in snelheid en richting. De buitenzool moet houvast geven en de binnenzool moet de schokken dempen. Een licht en comfortabel paar is essentieel.

Test je verschillende soorten sportschoenen uit bij Olympia!

Bij Olympia kan je verschillende sporten beoefenen en dus ook verschillende soorten sportschoenen uittesten. Spreek gerust onze coaches hierover aan als je vragen hebt. Maak alvast je afspraak en dan zien we je binnenkort!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.