Terug naar overzicht

De juiste sportschoenen kiezen? Dat doe je best niet online

04 juni 2020
sportschoenen kiezen

Of je nu een keertje per maand of drie keer per week sport. De juiste sportschoenen kiezen, doe je met je volle verstand en bij voorkeur in de sportwinkel of bij een specialist. Tenzij je absoluut zeker bent van je zaak… of als je fan bent van blauwe teennagels en pijnlijke blaren. Maar waar moet je precies op letten tijdens het passen? 

Eerst nog even dit. In deze blog gaan we uit van een algemene sportschoen. Ben je op zoek naar een specifieke sportschoen, bijvoorbeeld voor hardlopen of squashen, dan win je best advies in bij een gespecialiseerde handelaar of bij onze coaches.

Oly-tip: hou altijd een paar sportschoenen apart voor in de fitnesszaal. Zo blijven ze op elk moment proper en gaan ze langer mee.

1. Het is geen schoonheidswedstrijd

Natuurlijk mogen je nieuwe sportschoenen er geweldig goed uitzien. Alleen garanderen sterke looks geen sterke resultaten. Een goede sportschoen is een comfortabele sportschoen.

2. Comfort in 3D

Comfortabele sportschoenen kiezen, begint met het juist aanvoelen. Van je schoenen zelf, maar ook van je voeten. Zo kan je schoenmaat variëren afhankelijk van het merk of het type schoen. Draag je steunzolen? Zeker niet vergeten mee te nemen. Bind je veters tijdens het passen ook altijd tot en met de bovenste gaatjes.

sportschoenen kiezen

Zorg er sowieso voor dat je altijd voldoende plaats over hebt in je schoen. Zowel in de lengte, de breedte als in de hoogte:

  • Lengte: duw je tenen tot tegen de voorkant van je schoen. Kan je nog een duim steken tussen je hiel en de achterkant van de schoen? Perfect.
  • Breedte: kan je voorvoet nog voldoende naar links en rechts bewegen zonder dat je de rand van je schoenzool voelt? Een halve centimeter speelruimte is aangewezen.
  • Hoogte: te veel druk op de bovenkant van je voet is geen goed teken. Test ook of je jouw tenen nog vrij kan bewegen in de schoen.

Tip: Je voeten zetten uit doorheen de dag. Ga daarom pas in de latere namiddag sportschoenen kiezen.

3. Niet te stug, niet te flexibel

Controleer ook de schoen zelf. Zowel te flexibele als te stugge schoenen kunnen de kans op blessures verhogen. Check of de schoen plooit op het punt waar ook jouw voet plooit. Ook hier: laat je bijstaan door goed geïnformeerde handelaars.

Sportschoenen kiezen is wetenschap

Conclusie? Meten is weten. Het kiezen van de juiste sportschoen vergt timing, goed aanvoelen en vooral het juiste advies. Met deze tips sta je alvast stap dichter bij de ideale aankoop.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.