Terug naar overzicht

Strike gooien bij het bowlen? Probeer deze 5 technieken

27 september 2022
Strike gooien

Een avondje bowlen met vrienden of familie is altijd fijn. Maar het wordt extra leuk als je alle pins omvergooit. Lucky you, want wij geven je graag een aantal tips waarmee een strike gooien easy peasy wordt.

5 technieken vol focus

We verzamelden 5 manieren waarmee de kans op een strike gooien een pak groter wordt! Je past ze makkelijk toe in je bowlingtechniek:

1. Korte aanloop
Als je een korte en rustige aanloop neemt, heb je tijd om te focussen op je techniek en ga je niet zomaar in het wilde weg gooien. De beste techniek is namelijk om de bal ter hoogte van je enkel én zo dicht mogelijk bij de baan los te laten.

2. Beheerste worp
Een groot misverstand bij het bowlen? Hoe harder je de bal gooit, hoe hoger de score is. Maar dat klopt niet. Net als bij de aanloop, is het belangrijk dat de worp beheerst en gefocust gebeurt. Zo kan je je extra op de techniek focussen.

3. Mik op de pijlen op de baan
Geef toe: vaak focus je je op de pins op de achterkant van de bowlingbaan. Maar eigenlijk moet je letten op de pijlen vooraan op de baan en je bal richten op de middelste pijl. Tip: laat je bal rustig op de baan glijden, zoals een vliegtuig dat landt.

4. Hou je bal juist vast
Bowlen doe je eerst en vooral met de juiste bal. Maar ook met je duim, ring- en middelvinger. Beginnende bowlers duwen hun vingers tot het tweede kootje in de bal, maar wil je meer kans op een strike? Dan doe je dit tot het eerste kootje. Zo kan je de bal meer richting geven door je duim op 1 uur of 11 uur te houden.

5. Gewoon genieten
Techniek is belangrijk om een strike te gooien, maar het allerbelangrijkste bij een potje bowlen is dat je er keihard van geniet. Belandt je bal toch in de goot? Da’s jammer, maar dat bederft de pret natuurlijk niet. Blijf gewoon proberen, want bij bowlen geldt ook: oefening baart kunst.

Strike gooien Nog een must: goeie bowling-schoenen. No worries, die kan je bij ons huren.

Er bestaat geen één geheime techniek waarmee je altijd een strike kan gooien. Maar als je blijft oefenen, wordt die kans wel groter. Focus dus vooral op beheerst gooien, rust bewaren en geduld hebben.

Kom een strike gooien op onze banen

Klaar om je vrienden en familie te verbazen met je bowlingkunsten? Reserveer meteen een van onze 22 banen! Als je het graag extra sfeervol hebt, check dan zeker ook onze lounge bowling op vrijdag- en zaterdagavond. Laat die strikes en spares maar komen!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.