Terug naar overzicht

Tandem vzw versus de pins: “Mensen trekken vaak grote ogen”

08 augustus 2019
tandem vzw

Als we een award zouden uitreiken aan onze trouwste klanten, dan behoorden de lieve mensen van Tandem vzw zonder twijfel tot de grootste kanshebbers. Al bijna twintig (!) jaar lang komen ze wekelijks een spelletje bowlen. Ze doen de ene mond na de andere openvallen en tonen dat een mentale beperking en sportieve topprestaties perfect hand in hand gaan. “Maar niks kan op tegen het plezier dat ze hier beleven”, zegt begeleider Patrick Hasevoets met de glimlach.

Olympische band

Zelf is Patrick intussen ook al meer dan 25 jaar actief bij Tandem vzw, een Diepenbeekse voorziening voor mensen met een matige tot ernstige mentale handicap. “Bowling staat al zolang ik me kan herinneren met stip op nummer één onder de favoriete sporten. Ook als een van onze gasten een verjaardagsfeestje mag organiseren, gaat dat vaak op de bowlingbaan door.”

“Ik denk wel dat we ons een vaste klant mogen noemen. Elke week komen we met een groepje naar hier. Dat is al zo sinds 2001. Dat jaar vonden de nationale Special Olympics plaats in Hasselt. Alle bowlingwedstrijden gingen toen door in de Olympia. Ook een aantal van onze mannen en vrouwen speelden mee voor de medailles. Een geweldige ervaring voor iedereen. Sindsdien zijn we altijd blijven terugkomen.”

“Pluim voor toegankelijkheid”

“Olympia heeft de keuze voor ons indertijd heel gemakkelijk gemaakt. We hebben hier altijd een vlot contact met het personeel gehad. Uit ervaring herken ik meteen het verschil tussen oprechte en commerciële vriendelijkheid. En hier zit dat absoluut goed.”

“Ook de toegankelijkheid is top. Alle ruimtes zijn perfect bereik- en bruikbaar, mede dankzij de moderne trap- en rolstoelliften. Geloof me, dat is allesbehalve evident, zelfs vandaag de dag. En het is hier elke voormiddag open, nog een enorm pluspunt.”

tandem vzw

“Dat ongeloof in hun ogen… geweldig!”

Hoe zit het met de competitiedrang tijdens het bowlen? “Ze zeggen dat ze puur voor de fun spelen. Maar eens ze bezig zijn, spelen de meesten toch gewoon om te winnen, hoor. En het niveau ligt echt wel hoog. Scores van 150, 160 of zelfs 170 zijn geen uitzondering meer.”

“Soms hou ik de mensen rondom ons in de gaten. Een tijdje geleden speelde een groepje studenten op de baan naast ons. Ze konden hun ogen niet geloven toen ze zagen dat onze gasten vlot over hun scores gingen. Geweldig om te zien.”

“Sporten zit in hun bloed”

“Vanuit de gasten is er altijd wel een duidelijke vraag naar beweging geweest. Die proberen we zo goed mogelijk tegemoet te komen. Ze spelen verschillende sporten in competitievorm: netbal, petanque, badminton, floorball…”

“En ook daar halen ze een stevig niveau. Jaarlijks spelen we onderling een wedstrijdje netbal. De gasten tegen de begeleiders. Pas voor het eerst in meer dan vijftien jaar heeft de begeleiding kunnen winnen. Maar intussen zijn ze al opnieuw hard aan het oefenen. Volgend jaar gaan de Special Olympics door in Antwerpen. Ze weten wat hen te doen staat (lacht).

Doe jij het beter?

Kan jij de scores verbeteren van de mannen en vrouwen van Tandem vzw? Kom het zelf eens proberen op een van onze 22 bowlingbanen. Met of zonder de discolichten, dat is aan jou 😉

tandem vzw

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.