Terug naar overzicht

Jeroen Maris, tussen fitnesszaal en oorlogsgebied – Ambassadeurs van Olympia

26 februari 2019

Overdag is hij druk in de weer bij het Belgische leger, ’s avonds is de kans groot dat je hem bij ons in de fitnesszaal terugvindt. Jeroen Maris, nog maar 29, is al jaren vaste klant bij Olympia. Hoe belangrijk is sporten in zijn functie? En wat brengt hem telkens terug naar de sportzaal?

Jeroen woont op een boogscheut van Olympia, maar het grootste deel van de dag brengt hij door op de militaire basis van Heverlee. Toch wordt hij ook regelmatig naar oorlogsgebied gestuurd.

“Op mijn achttiende sloot ik me meteen aan bij de Koninklijke Militaire School. Vandaag ben ik als officier nauw betrokken bij het organiseren van bemiddelingssessies in oorlogsgebieden. Stel bijvoorbeeld dat we ergens troepen willen neerzetten. Het is dan onze taak om te onderhandelen met plaatselijke instanties, soms zelfs stammen, om een gemeenschappelijk draagvlak te vinden, een win-winsituatie zeg maar. Zo zat ik nog niet zo lang geleden in Afghanistan, en binnenkort trek ik naar de Baltische Staten.”

“Plicht om mijn lichaam te onderhouden”

Ook al is Jeroen vooral strategisch actief, toch sport hij bijna elke dag. “Een erfenis van de militaire school, waar fysieke paraatheid natuurlijk centraal stond. Maar ik ben ook van nature een sportief type. Toen ik nog in Leopoldsburg gestationeerd zat, kwam ik vaak zes keer per week sporten: twee dagen lopen, vier dagen krachtoefeningen in de fitness. Telkens één tot anderhalf uur lang.”

“Nu zit ik gemiddeld drie à vier keer per week bij Olympia. Ik vind het een plicht om mijn lichaam en conditie te onderhouden, ook al heb ik het niet dagdagelijks nodig in mijn functie. Het houdt me vooral scherp. De voorbij jaren deed ik ook veel bureauwerk en dan staat je hoofd soms op springen. Zeker toen was sporten voor mij een ideale uitlaatklep.”

“Begonnen met personal coach”

Zo’n acht jaar geleden stapte Jeroen voor de eerste keer binnen bij Olympia. “Om te herstellen van een pijnlijk kruisbandletsel klopte ik aan bij de kinesisten van Movenda. Samen deden we oefeningen om mijn spieren te versterken. Daarna schakelde ik ook een personal trainer van hen in om ervoor te zorgen dat ik al mijn spiergroepen voldoende trainde. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan bij Olympia.”

“Geen spiegelbeeldkussers”

“Intussen ken ik al heel wat mensen hier. Het leukste vind ik dat je met een zeer gemengd cliënteel zit: jongeren, mensen op middelbare leeftijd, … Zelfs mijn grootouders komen hier wekelijks trainen. Er hangt ook altijd een gemoedelijke sfeer, er staan nooit wachtrijen aan een fitnesstoestel en je zal hier niet snel “spiegelbeeldkussers” zien zitten. Je betaalt misschien iets meer dan in de doorsnee fitnesszaal, maar het sporten en de service zijn zoveel aangenamer.”

“Sportkleren liggen ’s morgens klaar”

Zo frequent sporten? Kruipt dat soms niet in de kleren? Hoe staat het met de motivatie? “Soms is het inderdaad wat moeilijker om naar buiten te stappen, maar negen op de tien keren stap ik zonder probleem de voordeur uit. Het is gewoon een automatisme geworden na al die jaren.”

“Misschien nog een goede tip voor de sportieve lezer: ik zorg er altijd voor dat mijn sportkleren ’s morgens klaarliggen, zodat ik bij het thuiskomen ’s avonds alles maar hoef aan te trekken. Dat helpt enorm. ”

Vraag jouw gratis proefdag aan!

Een strakker lichaam? Een betere conditie? Je explosiviteit verbeteren? Bij Olympia train je op de modernste toestellen in een gemoedelijke sfeer, met of zonder professionele begeleiding. Vraag nu jouw gratis proefdag aan en kom alles eens op je gemak uittesten. Wedden dat je terugkomt? 😉

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.