Terug naar overzicht

Van Ibiza naar Olympia: “Ik krijg wel eens een bekende dj tot in de fitness”

21 mei 2019
fitness olympia

Je hebt mensen die hun job graag doen. En je hebt mensen die met elke vezel in hun lichaam met hun job vergroeid zijn. Fitnessverantwoordelijke Yves Vandoornick is absoluut zo iemand. Met zijn bijna twintig jaar staat van dienst is hij één van Olympia’s anciens. Maar met nog altijd dezelfde drive als op dag 1.

Permanente tijdelijke job

Net zoals zovelen bij Olympia kwam Yves al op jonge leeftijd terecht in ons team. “Ik ben altijd een fervent sporter geweest en kwam hier zelfs al fitnessen jaren voordat ik hier werkte. Op een dag besloot ik op een opleiding tot fitnessinstructeur te volgen. Toen de toenmalige fitnessverantwoordelijke dat hoorde, vroeg hij of ik geen interesse had in een deeltijdse job bij Olympia. En zo geschiedde. Intussen duurt die tijdelijke job al zo’n twintig jaar (lacht).”

Getraind partypendelaar

De rest van de week vulde Yves nochtans niet rustig in. “Integendeel! Ik heb jarenlang drie jobs tegelijk gedaan. Ik combineerde mijn uren bij Olympia met een job als vertegenwoordiger bij Levis. En op vrijdag trok ik naar Ibiza tot zondagavond. Met mijn eigen evenementenbureau organiseerden we honderden party flights.”

“Over de jaren heen hebben we bijna 10.000 Belgen overgevlogen naar het eiland en terug. We hebben er de echte gouden jaren meegemaakt. Een memorabele tijd. Maar na twee à drie jaar was die combinatie niet meer te houden. Uiteindelijk besloot ik om me volop te concentreren op Olympia. Zeker toen ik een aanbod kreeg om hier vast te komen werken. Af en toe krijg ik nog wel eens een dj tot hier om te komen fitnessen (lacht).”

“Bedankt om me een nieuw leven te geven”

Vandaag is Yves verantwoordelijke over het hele fitnessgebeuren. “Ik hou me ook bezig met het commerciële verhaal, maar het liefst sta ik toch tussen de mensen. Als het niet om te begeleiden is, dan om zelf te sporten. Ik zit hier letterlijk 7 dagen op 7.”

“Mijn beste motivatietechnieken? Goh, ik probeer er eigenlijk voor te zorgen dat alles er is om zelf maximale vooruitgang te boeken. Ik stel altijd heel consequent vragen: wat zijn je doelstellingen, wat heb je ervoor over om die te bereiken? Dan krijgen ze van mij een duidelijk stappenplan op maat, zodat ze hun vorderingen kunnen opvolgen en blijven groeien. Natuurlijk ben ik continu beschikbaar als iemand hulp of tips nodig heeft.”

“Ik voel dat die aanpak loont. Het geeft voldoening als mensen komen zeggen dat jouw hulp hun leven heeft veranderd, dat ze bijvoorbeeld geen pijn meer voelen na jarenlange kwaaltjes. De meerderheid van de fitnessklanten weet ook dat er professionele begeleiding is en dat onze kinesisten altijd in de buurt zijn. En dat onze manier van werken dus gezond, veilig en verantwoord is.”

fitness olympia

“Stagiairs worden kameraden”

Hoe ervaart Yves de sfeer in en buiten de fitnesszaal? “Mensen komen hier graag, zowel de sporters als mijn collega’s. We kozen er indertijd ook voor om jonge mensen stage te laten lopen bij ons, zodat ze gericht konden groeien. Met succes, want quasi iedereen die hier werkt, heeft hier ooit wel stage gedaan. Zo vormt zich ook op een natuurlijke manier een hechte groep van kameraden.”

“Een mooi voorbeeld. Er kwam hier ooit een 15-jarige jongen binnen om te trainen. Ik hielp hem persoonlijk verder. Die jongen is zo hard gegroeid en heeft iedereen overstegen. Vandaag werkt hij vast samen met ons kinesistenteam van Movenda en is hij de personal trainer van bekende sporters zoals Zinho Vanheusden en van een aantal spelers van KRC Genk.”

Yoga en festivals

Wat doet Yves, tot slot, als hij niet in de fitnesszaal zit? “Ik reis nog altijd veel en bezoek graag festivals. En op sportief vlak doe ik nog aan zwemmen en yoga. Perfect in combinatie met spiertraining, want je maakt alles op een gecontroleerde manier weer helemaal los.”

Ook interesse in zo’n persoonlijke opvolging?

Yves en zijn vele gemotiveerde collega’s staan elke dag van de week – inclusief zondag- voor je klaar om je de juiste begeleiding te bieden tijdens het fitnessen. Nog nooit aan fitness gedaan en wil je eens komen proberen? Vraag meteen je gratis proefdag aan bij één van onze collega’s en we heten je graag welkom!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.