Terug naar overzicht

Voordelen van yoga vs. de vooroordelen

13 februari 2019
voordelen van yoga

Een stevige sportsessie is voor velen een deugddoende uitlaatklep na een zware dag of week. Maar bij Olympia kan je ook terecht voor het andere uiterste. We laten je kennismaken met de voordelen van yoga. En bewijzen dat yoga meer is dan ohmmmmm, lotusbloemen en onmogelijke lichamelijke posities.

Een stressvolle werkdag vol kopzorgen, je nek- en schouderspieren die helemaal vast zitten, … De dagelijkse drukte en de snelheid van de moderne maatschappij laten hun fysieke en mentale sporen achter. Een van de grootste voordelen van yoga? Het helpt je ontsnappen aan de hectiek en brengt je naar jouw rustige personal space. Maar laat eerst die vooroordelen voor wat ze zijn.

1. Yoga is alleen voor vrouwen

We beginnen met de grootste dooddoener: yoga is niks voor mannen. Fout! Iédereen doet aan yoga. Mannen, vrouwen, jong en oud, overal ter wereld. Meer nog: een van de fysiekere yogavormen die we bij Olympia aanbieden, vinyasa yoga, werd oorspronkelijk alleen door mannen beoefend. Dit excuus kan je dus al schrappen.

2. Yoga is alleen voor zweverige types

Denk je bij yoga aan geitenwollen sokken, chakra’s, bloemenkransen en non-stop zoemende geluiden? Yoga in de 21eeuw is enorm divers en varieert van mindfulness tot echte workouts. Met sommige yogavormen verbrand je zelfs flink wat calorieën.

Nog één van de voordelen van yoga: je zweeft niet. Integendeel. Je wordt meer zelfbewust en blijft gemakkelijker geconcentreerd en met beide voeten op de grond.

3. Yoga is alleen maar stilzitten

You wish! Zoals we al zeiden, bestaan er best pittige vormen van yoga. Daarnaast kan een yogasessie deels bestaan uit meditatie, maar dat is niet altijd het geval. Toch kan een kort meditatiemoment ideaal zijn om nog even helemaal tot rust te komen. Aan het einde van je sessie of gewoon thuis als je de nood voelt.

Ben je net het type dat niet kàn stilzitten of snel afgeleid is? Ook dan is yoga een goede manier om te leren ontspannen, dankzij de specifieke ademhalings- en concentratiemethodes.

4. Ik ben niet lenig genoeg

Een binnentikkertje. Ook al is lenigheid niet het ultieme doel van yoga, je wordt er net sterker en flexibeler door. Bij elke les boek je vorderingen. Bovendien bestaan er verschillende accessoires om de oefeningen comfortabeler te maken, zoals kussentjes of banden.

Ondervind zelf de voordelen van yoga!

Sta je intussen al wat meer open voor de grote voordelen van yoga? Schrijf je dan zeker in voor één van onze drie sessies: helende yoga, Lu Jong yoga (helende variant) of Vinyasa yoga (actiever en dynamischer). Nog vragen? Contacteer ons voor meer info.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.