Terug naar overzicht

Wat kan je best niet eten voor het sporten?

05 september 2023
niet eten voor het sporten

Heb jij soms last van een opgeblazen of sloom gevoel tijdens het sporten? Je voedsel kan de oorzaak zijn! Wij vertellen je graag een aantal dingen die je best niet eet voor het sporten. 

Grote maaltijd

Hoewel sporten op een lege maag niet voor iedereen geschikt is, raden we ook af om een grote maaltijd te eten voor het sporten. Je lichaam begint namelijk meteen te verteren na het eten en daarvoor heeft het energie nodig, maar tijdens je workout hebben je spieren natuurlijk ook nood aan die energie. Eet daarom liefst een kleine maaltijd vlak voor je sport.

Tip: is je grote maaltijd al klaar? Eet dan gerust een klein deel hiervan voor je gaat sporten. Hou het grootste deel voor erna.

Veel vezels

Wil je geen opgeblazen gevoel tijdens je workout? Vermijd dan vezelrijk voedsel. Je lichaam heeft namelijk enorm veel moeite en tijd nodig om al die vezels te verteren. Hoe meer vezels, hoe moeilijker je het je lichaam maakt. En jezelf natuurlijk tijdens het sporten. Kies dus beter voor vezelarme koolhydraten.

Spicy

Of je nu een vurige sportsessie gepland hebt of niet, je eet best geen spicy dingen voor je eraan begint. Het kan je spijsvertering verstoren waar je lichaam weer kostbare energie voor nodig heeft. De kans op last van je maag of darmen is ook groot. En brandend maagzuur tijdens het sporten, dat wil je écht niet.

Vetten en overmatige suikers

Vettige of gefrituurde snacks zijn natuurlijk geen goed idee voor wie gezond wil leven, maar kan je er toch niet aan weerstaan? Eet het dan niet voor je gaat sporten. Van al dat vet en zout raak je sneller uitgedroogd en je wordt er slomer van. Eet het dus beter na het sporten dan ervoor.

Snacks met enorm veel snelle suikers zijn vaak ook geen goed idee. Energiebars bijvoorbeeld: daar krijg je een stevige suikerrush van waardoor je heel even meer energie krijgt. Maar je suikerpeil daalt minstens even snel waardoor je in een dipje belandt. Wil je toch graag een vullende reep eten vlak voor je workout? Ga dan voor een eiwitreep!

Wat wel of niet eten voor het sporten? Olympia weet raad!

Gelukkig is er ook heel wat lekkers dat je wél gerust kan eten voor het sporten en erna. Kom trouwens eens langs bij Olympia! In onze uitgebreide menu zit voor ieder wat wils. Tot binnenkort!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.