Terug naar overzicht

Freddy Walschaers, sporter met de glimlach – Ambassadeurs van Olympia

10 december 2018

Met zijn honderden zijn ze. De sporters en klanten die we wekelijks over de vloer zien komen in Olympia. Zij zijn onze hoogsteigen ambassadeurs. Hoe lang komen ze zich afpeigeren? Welke spieren voelen het stramst aan achteraf? En vooral: wat brengt hen altijd terug naar hier? De man die de spits mag afbijten, wandelt elke keer opnieuw binnen met de glimlach.

Freddy Walschaers is al jaren vaste klant. Op zijn zestigste kwam hij voor de eerste keer sporten bij Olympia. Acht jaar later komt hij nog altijd wekelijks over de vloer. Telkens met hetzelfde aanstekelijk enthousiasme. Je vindt hem meestal terug in de spinningles of in de fitnesszaal. “Bewegen is altijd belangrijk geweest in mijn leven. Sinds mijn pensioen steek ik zelfs nog een tandje bij.”

Geleid door de liefde

Nochtans woonde Freddy een groot deel van zijn leven in Mechelen. “Maar de liefde lokte me naar Hasselt. In 2000 leerde ik er mijn huidige vriendin kennen. Een jaar later verhuisde ik al naar Limburg. Je kan dus zeggen dat ik niet bij de pakken bleef zitten (lacht). Ook op sportief vlak. Ik ging meteen op zoek naar een plaats waar ik in alle comfort kon sporten. Na veel teleurstellingen kwam ik bij Olympia terecht. En ik ben er nooit meer weggegaan, zoals je kan zien. Ook mijn vriendin is vaste klant.”

Wereldverbeteraar

“Waarom ik hier zo graag kom, spreekt voor zich. Klanten worden hier vrienden. Hier lopen zo’n 700 vaste klanten rond. Velen zijn intussen echte vrienden geworden. Ik ken bijna iedereen: van de uitbaters – vader, moeder en twee zonen – tot de poetsvrouw. Elke dag zie ik andere mensen. Na een sportsessie blijven we met een kliekje hangen en drinken we gezellig een koffietje samen. Dan babbelen we over vanalles en nog wat en denken we dat we de wereld kunnen verbeteren. Geweldig toch?”

“Daarnaast vind ik het ook super dat ze hier zo flexibel zijn. Om een voorbeeld te geven: jaren geleden trok ik voor vijf weken op reis naar de Verenigde Staten. Ze verlengden mijn abonnement toen zonder problemen, zodat ik die weken niet kwijtspeelde. Hier hoef je je geen zorgen te maken over de kleine lettertjes in een contract. Alles wordt rustig samen doorgenomen.”

Man van de statistieken

Voor zijn pensioen was Freddy ambtenaar bij het ministerie van Financiën. En die liefde voor cijfertjes is nooit verdwenen. “Ik hou altijd alles nauwkeurig bij. De aard van het beestje, zeg maar (lacht). Vorig jaar ben ik 224 keer komen sporten in Olympia, goed voor 10.280 afgelegde kilometers. De afgelopen spinningsessie bij Mark verbrandde ik 800 calorieën op een uur tijd. Een topkerel trouwens, die Mark. Ik ben enorm geëvolueerd sinds ik de eerste keer bij hem de les binnenstapte.”

Over sixties-muziek…

Luistert Freddy naar specifieke muziek tijdens het sporten? “Oortjes doe ik nooit in tijdens het sporten. Ik moet kunnen luisteren, kunnen praten. Af en toe neem ik wel een cd’tje mee om op te zetten tijdens het spinnen. Dan kies ik meestal voor muziek uit de sixties. Daar zit ook een pak tempo in, hoor! Ook de opzwepende muziek van vandaag kan ik wel pruimen. Al zal je me niet snel terugvinden op Tomorrowland (lacht).”

… zijn sportmalette …

Net als veel sporters heeft Freddy een vaste structuur. “Mijn sporttassen staan altijd ruim op voorhand klaar. Eentje voor het spinnen, eentje voor de sauna en eentje voor het zwemmen. Natuurlijk zorg ik ook altijd voor voldoende water. En voor sportdranken en energierepen om goed te kunnen recupereren.”

… en zijn Duveltjes

Achter al die discipline schuilt een duidelijke levensvisie waar Freddy altijd trouw aan gebleven is. “Op mijn 46ste liep ik de marathon nog in 2u48 en de halve marathon in 1u12. Training is natuurlijk de basis van alles, maar er komt ook een stuk zelfcontrole bij kijken. Ik weet perfect wanneer ik moet stoppen met iets. Na een sportieve dag mag je jezelf gerust eens belonen, maar hou het simpel. Eén Duveltje vind ik zalig. Een tweede wordt al nipt. Na een derde is de pret er gegarandeerd vanaf de dag nadien. Mijn tips: kweek gewoonte, kweek hardheid en eet voldoende verse groenten en fruit.”

Sportvrouw van het jaar

Tot slot kijkt Freddy enorm graag naar sport, met speciale interesse voor wat minder populaire sporten. “Biatlon vind ik bijvoorbeeld geweldig. Net als turnen. Ik heb trouwens enorm genoten van onze Nina Derwael. De eerste Belgische ooit die een gouden medaille in het turnen heeft behaald. Wat mij betreft dé Belgische sportvrouw van het jaar. En volgens mij ook gewoon een grote madam.”

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.