Terug naar overzicht

Weinig tijd? Wat is de beste sport om af te vallen?

19 december 2018

Je vertrekt laat op je werk en wil toch nog wat sporten. Of je hebt ’s middags wel even de tijd om iets aan je conditie of gewicht te doen. Wat is de beste sport om af te vallen of conditie te kweken als je echt maar een half uurtje of drie kwartier effectief kan sporten?

Hoe meer calorieën je verbrandt, hoe meer je afvalt. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk erdoor jaagt, hangt dan weer af van verschillende factoren die voor elke persoon uniek zijn:

Metabolisme: mensen met een hoge stofwisseling verbranden in principe sneller calorieën, zelfs in rust. Dit is aangeboren, al bestaan er wel manieren om je metabolisme aan te wakkeren;
Leeftijd: hoe jonger je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Hoe meer jaren er op de teller staan, hoe beter je je best moet doen;
Gewicht: mensen met een hoger gewicht verbranden in verhouding meer calorieën dan lichtgewichten;
Spiermassa: hoe meer spiermassa je bezit, hoe meer calorieën je verbrandt, ook in rust.

Los van al deze persoonlijke factoren: welke sporten die je bij Olympia kan uitoefenen, zijn de echte calorievreters? Als vertrekpunt nemen we het aantal calorieën bij benadering dat een persoon van 70 kg verbruikt in één uur tijd.

puntentelling-squash

Squash: ca. 840 calorieën

De squashers onder jullie kunnen het bevestigen. Een half uurtje spelen en je hebt er een heel intensieve en leuke workout opzitten. Bovendien train je quasi al je spieren in je lichaam. Een serieuze boost voor je conditie als je op wekelijkse basis squasht, en misschien wel de beste sport om af te vallen op zo kort mogelijke tijd.

Wist je trouwens dat onze collega Mark een ware squashkampioen is en dat hij fervente squashers graag met raad en daad bijstaat?

Muurklimmen: ca. 800 calorieën

Is het de adrenaline of de constante spanning op je armen en benen? Op de klimmuur verbrand je een pak calorieën op korte tijd en leer je spieren en bewegingen kennen waarvan je niet dacht dat je ze in je had.

Spinning: ca. 760 calorieën

Ook met indoor cycling (spinning) jaag je jouw hartslag en conditie in no time de hoogte in. Vraag maar aan vaste Olympia-bezoeker Freddy Walschaers. In groep het onderste uit de kan halen, met fijne, opzwepende muziek op de achtergrond: zeker het proberen waard!

Milon Cirkel: ca. 600 calorieën

De Milon Cirkel is een perfecte oplossing voor mensen met weinig tijd om te sporten. Op twee keer drie kwartiertjes per week train je al je spiergroepen en krijgt jouw vetverbranding een stevige boost. De beste sport om af te vallen op een zo kort mogelijke termijn? Misschien wel!

Fitness: minstens 400 calorieën

Jij bepaalt hoelang je fitness-sessie duurt en of je de nadruk legt op cardiotraining (lopen, fietsen, steppen,…) of op krachttraining en gewichten. Met een gezonde mix verbrand je ongeveer 400 à 500 calorieën op een uurtje tijd. Dat kan sterk oplopen als je met zwaardere gewichten werkt of op een steviger tempo aan cardio doet. Laat je bijstaan door onze ervaren fitnessinstructeurs om een programma op maat op te stellen.

Yoga: ca. 180 calorieën

Voor de strijd tegen de calorieën hoef je niet aan yoga te doen. Lenigheid en ontspanning staan hier centraal. Toch kan je aardig wat calorieën verbranden met yoga. Op een uurtje tijd verbrand je zo’n 180 calorieën met een basic vorm van yoga. Er bestaan zelfs yogavormen waarmee je tot wel 600 calorieën op een uur verbrandt.

Kies vooral voor fun!

Ons advies? Ga voor een sport waar je op lange termijn plezier aan beleeft. Of dat nu de beste sport is om af te vallen of niet. Hoe langer je blijft genieten van een spelletje squash of een yogasessie, hoe positiever het effect op je lichaam en je geest. Zien we je binnenkort in Olympia?

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.