Terug naar overzicht

“Na mijn ski-ongeval heb ik leren luisteren naar mijn lichaam”

14 november 2019
"Ik heb echt het gevoel dat iedereen hier met de juiste motivatie komt fitnessen."

Wie zijn onze ambassadeurs? Onze trouwe klanten die elke keer opnieuw hun goede vibes mee naar Olympia nemen? Maak in deze blog kennis met Monique Derycke, 65 en gepensioneerd. Maar geen haar op haar hoofd dat eraan denkt om het rustig aan te doen. Integendeel!

“Alle dagen nood aan beweging” 

Monique is al twee jaar vaste klant bij ons, maar eerst en vooral is ze een gepassioneerd reiziger. “Doe mij maar actief en avontuurlijk. Strandvakanties zijn niets voor mij. Nog niet zo lang geleden heb ik een deel van de Zijderoute gedaan, van Georgië tot helemaal in Peking. Echt prachtig, maar ook vaak in de bus zitten. Na die lange vermoeiende ritten besefte ik pas hoeveel nood ik heb aan dagelijkse beweging.”

“Fitnessen voor de tv”

Ook al is Monique op pensioen, op haar lauweren rusten, zit er helemaal niet in. “Als ik niet in de fitnesszaal zit, ben ik wel met iéts bezig. Bloemschikken, latinodansen, koken, yoga, papieren juwelen maken… Zelfs toen ik pas bevallen was en met kleine kinderen thuis zat, sportte ik regelmatig mee met de fitnessprogramma’s op tv.”

“Maar ik heb ook leren luisteren naar mijn lichaam. Ik draag namelijk nog altijd de gevolgen mee van een ski-ongeval zestien jaar geleden. Uit het niets kan ik wakker worden met een dikke knie. Gelukkig krijg ik goed advies van de aanwezige coaches in de zaal.”

Lees ook: Beginnen met sporten: waarom fitness de ideale eerste stap is

 

"Ik doe altijd de Milon Circle. Als ik wat extra conditie moet opbouwen, komt daar nog wat cardio erbij."

“Sauna hoort er altijd bij”

“Op die paar jaar tijd bij Olympia heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen. Ik sla graag een praatje, maar probeer de anderen niet te storen tijdens hun training. Zelf spreek ik ook nooit af met iemand. Dat werkt contraproductief. Ik wil zelf beslissen wanneer ik ga sporten.”

Monique vind je vooral terug in de buurt van de Milon Circle. “Soms doe ik nog wat bijkomende cardio-oefeningen. Zeker wanneer ik wat extra conditie probeer op te bouwen met een verre reis in het vooruitzicht. Na het fitnessen, duik ik nog een kwartiertje de infraroodsauna in. Voor mij is dat echt genieten, ik voel me dan jonger en fitter.”

“Geen show of wachtrijen”

Heeft Monique tot slot nog bepaalde rituelen voor of tijdens het sporten? “Ik trek altijd thuis mijn sportkleren aan. Voorts train ik zonder muziek, het enige wat ik mee naar binnen neem is een handdoek en een flesje water.”

“En eens binnen, loopt alles vanzelf. Ik heb ook het gevoel dat iedereen echt wel met de juiste motivatie komt fitnessen. Geen showsporters die de toestellen lange tijd bezet houden, maar een divers, gemengd publiek. Je kan hier vlot je ding doen en iedereen is aanspreekbaar.”

Nog nooit gefitnesst?

Dan is het hoog tijd om de eerste stap te zetten. Wist je dat bij Olympia de eerste keer volledig gratis is? En dat we je meteen begeleiden tijdens je eerste workout? Reserveer nu je gratis kennismakingsbeurt.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.