Terug naar overzicht

Tussen keuken en Chrysostomos: Dogan vertelt over zijn stage bij Olympia

24 februari 2020
stage bij olympia

Bij Olympia staan we in de eerste plaats bekend om ons groot aanbod aan sporten. Maar wist je dat ook onze keuken al jaren op een heel hoog niveau presteert? De 17-jarige Dogan kan er sinds kort over meespreken. Hij heeft net zijn laatste week stage erop zitten als keukenassistent. Hoe blikt hij terug op zijn stage bij Olympia, zelfs zijn allereerste kennismaking met de horeca?

“Zelf niet zo sportief, maar…”

Dogan is momenteel bezig aan zijn voorlaatste jaar in Instituut Mariaburcht in Stevoort. Daar volgt hij de opleiding Organisatiehulp. “We worden klaargestoomd voor een job in een ziekenhuis, rusthuis, kinderdagverblijf, de horeca… Altijd op plaatsen waar veel mensen samenkomen en er extra handen nodig zijn.”

Eind vorig jaar klopte de laatstejaarsstudent bij ons aan. “Olympia is zeker geen onbekende. We zijn er al een paar keer met school geweest. En soms ga ik bowlen met vrienden. Ik ben wel niet zo’n sportief type. Al wil ik daar snel verandering in brengen. De fitnesszaal spreekt mij wel aan.”

“Snel veel verantwoordelijkheden”

Als assistent in de keuken stond Dogan voornamelijk in voor de afwas. Al snel kwamen daar verschillende andere opdrachten bij. “Koffies zetten, borden dresseren, af en toe zelf een slaatje of een pannenkoek klaarmaken. Je wordt hier heel nauw betrokken bij alles en proeft daardoor snel van andere verantwoordelijkheden. Als ik bijvoorbeeld meer wilde opdienen aan tafel, dan mocht ik dat gerust voorstellen.”

Lees ook de blog met collega Brecht: “Horeca heeft me leren relativeren”

stage bij olympia

“Het was interessant om te zien hoe het er aan de andere kant aan toe ging. Op dagen met feestjes kan het er echt wel pittig aan toegaan achter de toog en in de keuken. Daar zal ik zeker bij stilstaan wanneer ik nog eens als klant langskom.”

“Mocht gelukkig nog Chrysostomos gaan vieren”

“Wat ik het leukste vond aan mijn stageperiode bij Olympia? Persoonlijk kreeg ik het gevoel dat ze mij niet als stagiair bekeken. Ik kon zowel met jong en oud meteen goed opschieten. En er is altijd iemand in de buurt om te helpen of om iets aan te vragen. Het is nooit te veel gevraagd.”

“Maar wat mij het meest aansprak, was dat je hier voldoende vrijheid krijgt. Zowel qua taken als qua planning. Zelf moet je in de horeca ook wel flexibel zijn, maar dat werkt hier in beide richtingen. Toen bijvoorbeeld Chrysostomos op de agenda stond, hielden ze daar gelukkig wel rekening mee, zodat ik toch mee kon gaan vieren (lacht).”

Lees ook het interview met Jeroen: “Zeveren voor én achter de toog”

Jouw stage bij Olympia? Meld je aan!

Uit het oog is nooit uit het hart bij Olympia. Wij schatten we onze stagiairs heel hoog in. De meeste werknemers die vandaag bij ons rondlopen, hebben zelf ook ooit stage bij ons gedaan. In de keuken, achter de toog of als coach in een van onze sportzalen? Laat van je horen op olympia@oly.be en we bekijken wat mogelijk is!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.