Bij Olympia staan we in de eerste plaats bekend om ons groot aanbod aan sporten. Maar wist je dat ook onze keuken al jaren op een heel hoog niveau presteert? De 17-jarige Dogan kan er sinds kort over meespreken. Hij heeft net zijn laatste week stage erop zitten als keukenassistent. Hoe blikt hij terug op zijn stage bij Olympia, zelfs zijn allereerste kennismaking met de horeca?
“Zelf niet zo sportief, maar…”
Dogan is momenteel bezig aan zijn voorlaatste jaar in Instituut Mariaburcht in Stevoort. Daar volgt hij de opleiding Organisatiehulp. “We worden klaargestoomd voor een job in een ziekenhuis, rusthuis, kinderdagverblijf, de horeca… Altijd op plaatsen waar veel mensen samenkomen en er extra handen nodig zijn.”
Eind vorig jaar klopte de laatstejaarsstudent bij ons aan. “Olympia is zeker geen onbekende. We zijn er al een paar keer met school geweest. En soms ga ik bowlen met vrienden. Ik ben wel niet zo’n sportief type. Al wil ik daar snel verandering in brengen. De fitnesszaal spreekt mij wel aan.”
“Snel veel verantwoordelijkheden”
Als assistent in de keuken stond Dogan voornamelijk in voor de afwas. Al snel kwamen daar verschillende andere opdrachten bij. “Koffies zetten, borden dresseren, af en toe zelf een slaatje of een pannenkoek klaarmaken. Je wordt hier heel nauw betrokken bij alles en proeft daardoor snel van andere verantwoordelijkheden. Als ik bijvoorbeeld meer wilde opdienen aan tafel, dan mocht ik dat gerust voorstellen.”
Lees ook de blog met collega Brecht: “Horeca heeft me leren relativeren”