Terug naar overzicht

Boulderklimmen als een pro? 5 tips die je omhoog katapulteren!

29 juli 2019
boulderklimmen

Geen touwen, verschillende parcours tot wel vier meter hoog en een geweldige beproeving voor je spierballen en innerlijke rust. Boulderklimmen is een sport als geen ander. Vraag dat maar aan de honderden klimmers die wekelijks het beste van zichzelf komen geven in onze klimzaal. Zij weten dat de volgende tips écht het verschil maken als je ne echte wil worden.

1. Schud die spieren los

Je gaat ze tot het uiterste drijven, dus zorg maar beter dat je jouw spieren zo goed mogelijk opwarmt. Stretch je armen, benen, romp- en rugspieren, want je hebt ze één voor één nodig op de klimmuur. De kleinste kramp kan genoeg zijn om je uit je focus te halen en je op de mat te doen belanden.

2. Neem je tijd

“Klimmen doe je vooral op techniek. Kracht komt pas nadien.” Klimbegeleider Edward weet als geen ander hoe belangrijk het is om je hoofd erbij te houden. En om na te denken voor je handelt. Je behoudt zo niet alleen het overzicht tijdens het boulderklimmen, je werkt ook intensief aan je uithouding en je balans.

boulderklimmen

3. Vraag om raad

“Of je nu beginner of gevorderde bent, de andere klimmers moedigen je luid aan en helpen je wanneer nodig”, ziet Edward dag in dag uit. Maak dus zeker gebruik van die hulplijn. En steel gerust met je ogen, want je leert pas écht bij door open te staan voor wat je medeklimmers doen.

Lees ook: Indoor klimmen: jouw eerste keer op de klimmuur?

4. Kom met een partner

Klimmen werkt therapeutisch. Dus als je op je eentje wil komen, alle begrip voor. Maar als je snel wil leren, dan kan je ook met een gemotiveerde partner komen. Je leert van elkaar en drijft elkander telkens een stapje verder. Tot je letterlijk een hoger niveau bereikt.

5. Werk aan je zwakke punten

Maximaal vijf bewegingen in de hoogte. Boulderklimmen vergt heel wat van je spieren en van je mentale weerbaarheid. Sla daarom geen enkele stap over. Probeer de verschillende circuits uit, maar durf tegelijkertijd wel aan je zwakke punten te werken. En vooral: durf te vallen. Onze matten zijn dik genoeg om je val zacht te breken 😉

Kom het zelf proberen!

Wil je deze tips zelf een keertje komen uitproberen? Altijd welkom in onze klimzaal. Meer info vind je hier terug!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.