Terug naar overzicht

Van Slow Flow tot Vinyasa: welke soort yoga past het best bij jou?

18 oktober 2022
soort yoga

Yoga is een sport waar je zowel fysiek als mentaal sterker van wordt. Maar wist je dat er verschillende vormen bestaan? Sommige focussen op lange poses aanhouden, andere op snelle bewegingen en nog andere puur op je ademhaling. Hoe weet je nu welke soort yoga echt iets voor jou is? Wij leggen hier de 4 populairste vormen even uit.

Slow flow yoga

Zoals de naam al doet vermoeden, doe je Slow flow yoga aan een traag tempo. Je voert minder poses uit dan in een andere les, maar je staat langer in de pose en neemt meer tijd voor ademhaling. Zo maak je elke pose meester omdat je er meer op kan focussen. Deze soort yoga is perfect voor beginners omdat het een trager tempo is, maar het is ook ideaal voor gevorderden omdat je dieper kan ingaan op elke pose.

Vinyasa yoga

Mag het wat sneller? Kies dan voor Vinyasa yoga. Hierbij gaat je hartslag omhoog omdat je in hoger tempo van de ene pose naar de andere gaat. Je laat je ademhaling gelijklopen met de bewegingen. Bij bewegingen waarbij je omhoog gaat en je lichaam opent, adem je in. Het omgekeerde geldt bij bewegingen waarbij je draait of vooroverbuigt: dan adem je uit zodat je dieper in je houding gaat. Je kan het vergelijken met aerobics of een goeie cardio-training, maar dan op een yogamat.

soort yoga

Lu Jong yoga

Bij Lu Jong yoga ligt de nadruk op het stretchen van en het druk zetten op verschillende punten van je lichaam, in combinatie met een ritmische ademhaling. Deze soort yoga is afkomstig uit het Tibetaanse boeddhisme. Het betstaat uit een serie van 21 toegankelijke oefeningen die je niet alleen fysiek sterker doen voelen, maar ze boosten ook je mentale en emotionele energie.

Hatha yoga

Zoek je naar een combinatie van fysieke- en ademhalingsoefeningen? Dan is Hatha yoga iets voor jou. In deze soort yoga wissel je langzaam tussen de verschillende houdingen die je krachtig uitvoert en pas je je ademhaling daaraan aan. Dat geeft je stabiliteit en helpt je om je core te vinden. Dankzij de combinatie van fysiek en ademhaling versterk je je spieren, verbeter je je flexibiliteit en ontspan je je geest.

Probeer verschillende soorten yoga bij Olympia

Welke soort yoga je ook kiest, je ervaart er sowieso snel de voordelen van. Kom bij Olympia alvast Vinyasa of Slow Flow proberen. We bieden zelfs yogasessies aan speciaal voor klimfanaten. Reserveer snel je plaats en ervaar meteen alle voordelen zoals sterkere spieren, meer flexibiliteit, een betere lichaamshouding en een ontspannen ademhaling.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.