Terug naar overzicht

Spinning tips: waarop letten voordat je op de fiets kruipt?

10 maart 2022
spinning tips

Het geweldige aan spinnen? Iedereen die op de fiets stapt, is er meteen voor gewonnen. Maar je moet wél diep willen gaan 😉 Met een goede voorbereiding jaag je jouw conditie en de funfactor heel snel de hoogte in. Een aantal sterke spinning tips rechtstreeks van onze coaches!

1. Protect your bum

We gaan niet liegen. Na een eerste spinningsessie kan je derrière wel een beetje zeer doen. Het goede nieuws: met de juiste spinningoutfit merk je er al snel niets meer van. Waar moet je nog rekening mee houden bij het kiezen van een geschikte spinningoutfit? Lees er alles over in deze blog.

2. Eet en drink voldoende op voorhand

Spinning, dat is energie verbruiken, calorieën verbranden en sporten aan een hoge hartslag. Een heel intensieve work-out dus, maar ook heel belonend achteraf. Tenminste, als je voldoende energie inneemt op voorhand.

Ga jezelf zeker niet volproppen een uurtje voordat je begint, maar probeer wel een lichte, energierijke snack te eten, zoals een banaan of wat havermout. Vermijd zeker te veel vetten, vezels en eiwitten. Het kost je lichaam namelijk extra energie om deze te verteren. Energie die je beter kunt gebruiken tijdens je work-out.

En vergeet uiteraard je waterfles niet. Spinnen is zweten, zweten en nog eens zweten. Al dat verloren vocht dien je natuurlijk te compenseren. Door tijdens de dag(en) voor je spinningsessie extra water te drinken, bereid je jouw lichaam uitstekend voor op de komende inspanning.

3. Denk aan je techniek

Onze spinningcoaches schotelen je een mix van trainingen voor. De ene keer focussen ze op kracht, dan weer op uithouding, vet verbranden of explosiviteit. Tijdens de tempowisselingen is het belangrijk om je tred – of je cadans zoals dat in mooie wielertermen heet – niet te verliezen.

Door jezelf een goede traptechniek aan te leren, ga je effectiever trainen en heb je achteraf minder kans op stramme of verkrampte (boven)beenspieren. Hierbij is het vooral belangrijk om je volledige voet te gebruiken, niet alleen je tenen. Span het riempje goed aan rond je voeten, zodat je ook extra kracht naar boven toe kunt zetten en niet alleen bij het naar beneden trappen.

Klaar voor het echte werk?

Met deze tips verschijn je ongetwijfeld goed voorbereid aan de start van je spinningles. Tijd om erin te vliegen! Reserveer alvast je plekje tijdens een van de Oly-lessen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of zondag. Heb je nog andere vragen voor ons? Contacteer ons via olympia@oly.be of op het nummer 011 25 30 31.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.