Terug naar overzicht

Spinning lessen: klaar voor de workout van je leven?

11 juli 2019
spinning lessen

Nee, er is geen feestje aan de gang. Al kan je de spinning lessen bij Olympia gerust omschrijven als de ultieme workout party. De opzwepende muziek die door de ruimte galmt, een coach die je tot het uiterste drijft en een groep mensen die klaar zit om samen een uur lang het beste van zichzelf te geven. Kriebelt het al?

Al jaren een succesverhaal

Bij Olympia bieden we al vele jaren spinning lessen aan, maar ze zijn nog even populair als vroeger. Het succesrecept? Ervaren, gepassioneerde coaches, een gemotiveerde groep sporters en een verslavende set van oefeningen.

Drie onmiskenbare voordelen

Twijfel je ook om op de spinningfiets te kruipen? Er zijn voldoende redenen om te beginnen met spinning.

1. Je traint je volledige lichaam

Tijdens onze spinning lessen zorgen onze coaches ervoor dat je tal van spieren aan het werk zet. Doordat je zowel zittend als staand oefeningen op de fiets moet uitvoeren, versterk je al je grote spiergroepen:

  • Benen
  • Armen
  • Rug
  • Buik
  • Billen

Het grote voordeel is dat je al deze spieren tijdens een sessie van één uur traint. Zo combineer je het beste van alle cardio-oefeningen. Een bijkomend groot pluspunt: cardio vergroot je longinhoud en versterkt je hartfunctie. Je geeft met andere woorden je algemene gezondheid een sterke boost.

spinning lessen

2. De calorieën vliegen in het rond

Spinning is een typische high intensity workout. Tijdens zo’n sessies zet je jouw lichaam extra hard aan het werk, waardoor je op korte tijd meer energie en dus ook calorieën verbruikt dan tijdens een “gewone” jogging- of fietssessie.

Tip: draag altijd ademende kledij en drink voldoende, zodat je lichaam voldoende kan afkoelen.

3. Je doet nieuwe energie op

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar hoe moe je ook bent na onze spinning lessen, je haalt er zowel fysiek als mentaal een pak nieuwe energie uit. Een goed of slecht humeur? Eens je op de fiets zit, kan je alles loslaten. Want ook al wordt er heel wat gezweet, er wordt minstens even hard gelachen. En na een frisse douche ga je met een voldaan en positief gevoel weer naar huis.

Spinning lessen bij Olympia: klaar om aan te sluiten?

Er is altijd plaats voor nieuw spinninggeweld! Voor de zekerheid reserveer je best wel even op voorhand. Bekijk hier onze exacte weekplanning. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via olympia@oly.be. Tot snel?