Terug naar overzicht

Strak lichaam én sterke geest? Met pilates train je àlles

14 maart 2019
strak lichaam

Je lichaam zit vast. Een slechte houding, pijnlijke of stijve spieren, algemene vermoeidheid, … Kortom: je voelt je niet fris, en nog minder fit. Je hebt waarschijnlijk al van pilates gehoord. Maar wist je dat je met deze fitnessmethode veel meer traint dan alleen maar je spieren?

Controle is cruciaal

Belangrijk om te weten: er bestaat niet zoiets als één vorm van pilates. De basis is wel telkens dezelfde: vanuit je rug, buik en taille voer je gecontroleerde oefeningen uit met heel je lichaam.

Het doel: je spieren tegelijkertijd versterken en doen ontspannen zodat je overbelasting vermijdt. Een strak lichaam dus, maar je wordt er ook soepeler en leniger door. En tegelijkertijd train je ook jouw geest, omdat de oefeningen niet werken zonder jouw volledige focus en rustige ademhaling. Tot op bepaalde hoogte is pilates dus ook een vorm van yoga of meditatie.

Nee, je wordt niet gemarteld

Waarom pilates in meerdere varianten bestaat? Omdat je het met verschillende soorten toestellen kan uitvoeren. De meest bekende vorm is pilates op zogenaamde bedden. Ze zien er misschien uit als marteltuigen, maar ze doen net het tegenoverstelde.

In feite gaat het om speciaal samengestelde tuigen waarmee je telkens specifieke spiergroepen kan trainen. Je versterkt op een gecontroleerde manier je lichaam, aan een weerstand die jou perfect ligt. Hierdoor voorkom je ook vervelende blessures. Die vooroordelen en urban legends die je overal hoorde, mag je dus nu meteen vergeten!

Maar daarnaast kan je ook gewoon pilates uitvoeren op een standaard yogamatje met hulpmiddelen zoals zware ballen of gewichten. Ideaal om kennis te maken. Onthoud nog dit: de intensiteit bepaal je zelf, het is de kwaliteit van de oefening die telt. Laat je dus goed begeleiden vanaf het begin.

Strak lichaam en natuurlijke vormen

Als je op zoek bent naar een sport om gewicht te verliezen, dan is pilates op zich niet de meest efficiënte aanpak. Je creëert er in eerste instantie vooral een strakker lichaam mee, je krijgt je natuurlijke curves terug en verbetert je evenwicht en coördinatie. Natuurlijk kan je pilates perfect combineren met cardiotraining om wél de nodige kilo’s te verliezen. Maar je doet vooral aan pilates om tot een fysieke en mentale balans te komen.

Nieuw bij Olympia!

Denk je dat pilates helemaal iets voor jou is? Goed nieuws, sinds kort hebben we bij Olympia ook pilateslessen opgenomen in ons sportaanbod. Ontdek hier wanneer je kan aansluiten en hoe je je moet inschrijven! Wedden dat je meteen verkocht bent?

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.