Terug naar overzicht

5 toegankelijke yogahoudingen voor beginners

04 juli 2023
yogahoudingen voor beginners

Een nieuwe sport beginnen is niet altijd makkelijk, dat geven we toe. Toch lijkt dat vaak maar zo! Kijk maar naar yoga: er zijn verschillende yogahoudingen voor beginners die de eerste stap naar deze bewegingsvorm een pak toegankelijker maken. Wij sommen er alvast 5 voor je op.

1. Bridge pose

Oftewel Setu Bhandasana, oftewel Brughouding. Hiermee beginnen veel yogalessen. Het is een lage bridge pose om de bilspieren op te warmen en de onderrug uit te stretchen. Je begint liggend op de mat, zet je voeten plat op de grond en duw je heupen omhoog. Omdat je hoofd lager ligt dan je hart, werkt de houding ook kalmerend op de geest.

yogahoudingen voor beginners: Bridge pose

2. Mountain pose

Letterlijk: de Berghouding, of in het Sanskriet: Tadasana. Je staat op natuurlijke wijze rechtop. Ook deze houding ziet er makkelijk uit, maar het is oh zo belangrijk om ‘m goed onder de knie te hebben. Je traint er verschillende spiergroepen tegelijkertijd mee en het vormt de basis voor veel staande yogaposes. Let er hier goed op dat je je lichaamsgewicht over je beide voeten verspreid, sta stevig rechtop, span je spieren aan en maak jezelf zo lang mogelijk. Zorg ervoor dat je je schouders naar achteren duwt zodat je longen de ruimte krijgen om te ademen. Nog belangrijker: de positie van het bekken en de nek. Trek je hoofd naar achteren en het schaambeen richting het heiligbeen zodat je je volledige ruggengraat naar een neutrale positie brengt.

Mountain pose

3. Corpse pose

Jawel, er bestaat een ‘lijkhouding’ (Savasana) als yogapose. Hiermee sluit je waarschijnlijk elke les af om volledig ontspannen te worden. Je hoeft namelijk alleen maar te liggen en ademen. Leg je op je rug, laat je voeten naar buiten vallen en wijs je handpalmen naar boven. Het doel? Je lichaam en geest volledig ontspannen. En geloof ons: dat lukt elke keer.

Corpse pose

4. Cat-cow stretch

De perfecte manier om je lichaam op te warmen! Je begint op je handen & knieën en je beweegt je rug afwisselend van een holle naar een bolle houding. Zo komen je wervelspieren los en maak je je rug sterker en soepeler tegelijk.

Cat-cow stretch

5. Warrior 2

Deze Krijger 2 / Virabhadrasana 2 is misschien wel een van de bekendste yogaposes die er is. Je voert ‘m ook staand uit en je traint er niet alleen je bovenbenen mee, maar ook je bilspieren: die moeten namelijk actief zijn zodat je bekken neutraal blijft en niet naar voren kantelt. Draai eerst je rechterbeen samen met je voet uit naar rechts en strek dan je andere been uit naar links. Strek je armen omhoog langs je oren en open ze zijwaarts, kijk neutraal naar de zijkant van de mat en focus. Als je zo een paar ademhalingen blijft staan, stretch je verschillende spieren en oefen je je ademhaling en concentratie.

Warrior 2

Wil je deze yogahoudingen voor beginners uitproberen?

Deze 5 yogahoudingen voor beginners kom je ongetwijfeld in je eerste paar lessen tegen. Zin om ze eens uit te testen? Kom bij Olympia alvast Vinyasa of Slow Flow proberen. Je merkt er sowieso meteen de voordelen van!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.