Terug naar overzicht

10 redenen waarom squash de meest complete sport ooit is

06 juli 2020
Squash draait niet alleen om harde slagen, maar ook om precisie en souplesse.

Iedereen die na een half uurtje of uurtje squashen weer naar buiten komt, zal het beamen: je bent kapot, maar helemaal voldaan. Squash wordt niet voor niets een van de meest veelzijdige sporten ter wereld genoemd. 10 redenen waarom wij bij Olympia 100% akkoord gaan hiermee.

1. Je verbrandt calorieën aan sneltempo

Gemiddeld 840 calorieën per uur. Squashen is de grootste calorievreter onder de sporten bij Olympia. Zeker wanneer je de sport al goed onder de knie hebt en je een waardige tegenspeler hebt, kan de calorieteller wel eens hoog oplopen.

2. Je geeft je longinhoud een boost

Hoe langer de rally’s worden, hoe meer je naar adem zal snakken. Door regelmatig te squashen, zal je snel verbetering merken op vlak van uithouding. Dankzij de vele tempowisselingen leer je jouw lichaam trouwens uitstekend om te gaan met explosieve inspanningen.

3. Je traint quasi alle spieren in je lichaam

We zouden ze met moeite weten te vinden, de spieren die je niet traint tijdens een spelletje squash. Wie de ochtend na zijn eerste, intense spelletje squash wakker wordt, zal het ongetwijfeld voelen. Maar net als bij andere sporten is rustig opbouwen cruciaal. Squashen wordt niet zomaar een full body work-out genoemd.

Lees ook: 5 absolute squashtips voor beginners

4. Je werkt aan je lenigheid en balans

Squash draait niet alleen om harde slagen, maar ook om precisie en souplesse. Het vergt veel lenigheid en balans om die plaatsballen telkens uit het hoekje te gaan vissen. Of om een bal bij een ultieme inspanning nog die scherpe hoek mee te geven. Je bouwt dus niet alleen op een gelijkmatige manier spiermassa op over heel je lichaam, je wordt ook flexibeler.

5. Je vermijdt irritante blessures

Net doordat je jouw lichaam op een evenwichtige manier traint, verlaag je het risico op blessures. Mits de nodige opwarming en een verantwoorde manier van trainen en spelen natuurlijk. Oly-coach en voormalig Belgisch squashkampioen Mark geeft je graag tips over een gezonde aanpak. Trek hem gerust aan zijn mouw.

In een paar seconden tijd moet je rekening houden met tal van dingen. Een stevige uitdaging voor je hand-oogcoördinatie. Zeker wanneer de vermoeidheid begint toe te slaan.

6. Je leert van je gezelschap

Squashen verveelt nooit, je speelt namelijk nooit alleen. Elke tegenstander legt andere sterktes en werkpunten in je spel bloot. Dat maakt het telkens opnieuw interessant om die glazen arena in te stappen.

7. Je verbetert je algemene focus

Eyes on the ball, maar ook op je tegenstander, je eigen positie op het terrein en je racket. In een paar seconden tijd moet je rekening houden met tal van dingen. Een stevige uitdaging voor je hand-oogcoördinatie. Zeker wanneer de vermoeidheid begint toe te slaan.

8. Je leert strategisch nadenken

We hadden het al over kracht en finesse, maar de meest intelligente squashers laten je elk hoekje van het veld zien als je zelf niet het hoofd erbij houdt. Squash is ook voor een groot stuk psychologie. Hoe intenser het duel wordt, hoe meer strategie erbij komt kijken. Je leert bezig te zijn met tactiek, je positie op het veld, maar ook met het lezen van je tegenstander.

Lees ook: Puntentelling squash: voor eens en voor altijd duidelijkheid

9. Je mept de stress eraf

Natuurlijk kan het ook gewoon eens goed doen om keihard op die bal te meppen na een lange, slopende (werk)dag. In combinatie met de focus die het spelletje vraagt, zit er niks anders op dan helemaal in het moment op te gaan. De ideale stress reliever.

10. Het is nooit hetzelfde

De vorm van de dag, van je tegenstander, de creatieve ingeving van het moment, elkaar telkens opnieuw uitdagen… Je weet nooit wat er zal gebeuren eens je de glazen deur achter je sluit. Dat maakt het squashspelletje telkens opnieuw spannend en onvoorspelbaar. En dus ook telkens opnieuw een garantie op plezier en voldoening.

Kom het vooral zelf ondervinden

Nog nooit eerder gesquasht? Of is het intussen weer een hele tijd geleden? We verwelkomen je graag op een van onze zes squashterreinen. Reserveren kan door te mailen naar olympia@oly.be of te bellen naar het nummer 011 25 30 31.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.