Terug naar overzicht

Fit blijven? Neem ‘thuiszitten’ niet te letterlijk op

20 maart 2020

Sporten in tijden van corona? Met een tikkeltje originaliteit en wilskracht kom je er wel. Leg nu al de basis voor je terugkeer naar Olympia. Samen krijgen we je snel terug op je oude niveau.

Blijf uit de buurt van die koelkast!

Waar je normaal veel meters maakte op het werk, af en toe om een koffie ging of even een praatje ging slaan met een collega, zijn de mogelijkheden nu heel beperkt. Dus is die gevulde koelkast binnen handbereik wel heel verleidelijk.

Om de sluipende honger de baas te blijven, eet je best meerdere kleinere porties verspreid over de volledige dag. Zo stil je de grootste honger en blijf je jouw vetverbranding de hele dag door stimuleren. Hou je immuunsysteem draaiende en vergeet je dagelijks aangeraden hoeveelheden fruit, groenten en water niet.

Beweeg minstens een half uur

Een half uurtje non stop bewegen is het absolute minimum om aan je fitheid te werken. Maak een lange wandeling (met je hond), ga een rondje lopen of fietsen. Doe dit bij voorkeur in de open lucht, ook al beschik je over een hometrainer of loopband. Niet alleen om je weerstand te versterken, maar ook om mentaal even te ventileren.

Ben je nog aan het werk van thuis uit? Het kan verleidelijk zijn om wat langer aan een stuk door te werken. Maar probeer toch af en toe te bewegen, bijvoorbeeld door de trap op en af te wandelen. Zeker als je veel zit, zijn extra romp-, buik- en rugoefeningen welkom.

Lees ook:

yogamatje kopen Yoga of algemene fitheidsoefeningen: een yogamatje kan je voor heel wat dingen gebruiken.

Haal je conserven uit de kast

Wie vooral met krachttraining bezig was en niet over de nodige materialen thuis beschikt: probeer origineel te zijn. Wat kan je gebruiken als gewicht? Heb je nog grote blikken soep op het rek staan? Of een verloren bloempot die nog dienst kan doen?

Bij gebrek aan intensiteit omdat je niet de nodige materialen of toestellen in huis hebt, las wat extra sets in. Doe bijvoorbeeld 9×12 in plaats van 3×12 herhalingen. Verspreid je oefeningen doorheen de dag om overbelasting te vermijden.

Hoe dan ook, forceer je lichaam niet. De toestellen in onze fitnesszaal zijn erop voorzien om overbelasting of blessures maximaal te voorkomen. Zonder voldoende kennis van zaken speel je dus beter op safe.

Laatste tip: vergeet niet voldoende krachtvoer in te slaan, zoals een extra portie eiwitten na je work-out. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd wat gezonde noten in huis hebt staan.

Wij houden ons klaar

Net als jou hopen we snel te kunnen samenkomen en om Olympia weer volop te doen leven. In tussentijd, hou zeker onze website en social media in de gaten! Onze coaches en collega’s hebben nog tal van sportieve tips voor thuis in petto!

Blijf gezond en blijf fit, zodat we er straks weer helemaal tegenaan kunnen gaan!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.