Terug naar overzicht

De regels van squash voor eens en voor altijd uitgeklaard

11 juni 2024
regels van squash

Squash, een spel vol snelheid, behendigheid en strategie, wint wereldwijd aan populariteit. Of je nu een beginner bent of je spel naar een hoger niveau wilt tillen, de basisregels van squash begrijpen is essentieel. In deze blog duiken we in de regels van squash, zodat je met vertrouwen het veld op stapt.

De basis

Squash speel je met twee spelers (of vier spelers in het geval van dubbelspel) in een vierwandige baan met een kleine, holle rubberen bal. Het doel is om de bal met een racket tegen de voormuur te slaan binnen de toegestane grenzen, op zo’n manier dat je tegenstander de bal niet correct kan terugslaan voordat de bal twee keer stuitert.

Serviceregels

De service is cruciaal in squash. De server moet met één voet in het servicevak staan en de bal naar de voormuur slaan, zodanig dat de bal boven de servicelijn en in het tegenovergestelde kwart van de baan terechtkomt. De ontvanger kan de bal terugslaan nadat deze één keer stuitert of direct uit de lucht komt.

Puntentelling

Squash gebruikt een ‘point-a-rally’-scoresysteem, wat betekent dat er bij elke rally een punt wordt gescoord, ongeacht wie de service heeft. Een game gaat meestal tot 11 punten, maar je moet met minstens twee punten verschil winnen.

Lets en strokes

Respect voor je tegenstander en veiligheid staan voorop in squash. Spelers moeten elkaar voldoende ruimte geven om de bal te slaan en lichamelijk contact vermijden.

  • Een let wordt toegekend en de rally wordt opnieuw gespeeld wanneer je medespeler net op veilige afstand staat, maar je bent toch niet helemaal zeker. Of wanneer hij het zicht verhindert.
  • Een stroke – en dus een punt – wordt toegekend wanneer je medespeler binnen een gevaarlijke afstand staat en hij niet voldoende moeite deed om uit de weg te gaan.

De regels van squash zelf toepassen? Kom langs bij Olympia!

De ultieme manier om deze regels onder de knie te krijgen? Ze zelf uitvoeren! Boek een terrein en indien nodig materiaal, en word een echte pro! Je verfijnt niet alleen je techniek, maar je voelt ook meteen dat squash de meest complete sport ooit is. Have fun!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.