Terug naar overzicht

Squashracket kopen: 3 aandachtspunten bij het maken van de juiste keuze

20 oktober 2020
squashracket kopen Een voorbeeld van een 'closed throat'-squashracket: voor de liefhebbers van extra kracht in hun slagen.

Je eerste squashracket kopen of is het tijd voor iets beter? Wij vertellen je waar je best rekening mee houdt. Oh ja, wanneer je jouw keuze hebt gemaakt, kom dan zeker eens een kijkje nemen tussen de rackets aan onze balie.  

1. Het materiaal

Welk materiaal van racket je kiest, heeft meteen ook invloed op een aantal andere belangrijke factoren die je spel bepalen, zoals het gewicht. Zo heb je de keuze tussen:

  • Aluminium
  • Composiet
  • Carbon
  • Grafiet

Een aluminium frame is zwaarder ten opzichte van de andere materialen. Ideaal om mee te beginnen, want je krijgt meer stabiliteit en controle in je slagen én de prijs valt meestal heel goed mee.

Worden jouw spel en dat van je tegenstander sneller, intensiever en technischer? Dan zijn de lichtgewichten wellicht meer jouw ding. Je betaalt voor dit type rackets wel meer ten opzichte van een aluminium racket.

Lees ook: 10 redenen waarom squash de meest complete sport ooit is

2. De grootte van je slagvlak

Moet je het vooral van je kracht hebben? In dat eerste geval haal je wellicht meer uit een closed throat racket. Het raakvlak van deze rackets – dat er een beetje als een grote druppel uitziet – is zo groot mogelijk gemaakt, net om meer kracht te kunnen genereren.

Zoek je vooral controle? Dan is een open throat racket meer aangewezen. Je slagvlak is meer afgerond, waardoor ook je snaren korter worden en je meer stabiliteit in je slagen brengt. Hybride rackets combineren dan weer het beste van beide werelden.

squashracket kopen Bij een 'open throat'-racket is het slagvlak meer afgerond, waardoor ook je snaren korter worden en je meer stabiliteit in je slagen brengt.

3. Zwaar hoofd?

Niet jij, maar je racket natuurlijk 😉 Los van het gekozen materiaal van je racket heb je de keuze uit een head light, head even balanced of head heavy. Dit wordt ook wel de balans genoemd. Hoe meer gewicht er in het hoofd van je squashracket zit, hoe meer kracht je in je slagen kan steken. Bij een head light racket breng je net meer snelheid en flexibiliteit in je spel.

Hetzelfde geldt trouwens voor het totale gewicht van je squashracket. Kies je voor zwaar, dan kies je voor extra kracht. Lichter betekent dan weer meer behendigheid en techniek, maar je slagen vragen wel meer fysieke energie van jezelf.

Lees ook: puntentelling squash, voor eens en altijd duidelijkheid

Advies nodig bij het kopen van je squashracket?

De beste raadgevers als je een nieuwe squasracket wil kopen? Die zitten gewoon aan onze balie. Vraag bijvoorbeeld eens naar Jo of Mark, zelf fervente en competitieve squashspelers. Zij kunnen je zeker het nodige advies geven als je nog met bepaalde twijfels zit.

En zoals we al zeiden, kom zeker eens naar onze vitrinekast kijken vol squashmaterialen. Misschien vind je daar wel meteen je zin?

Nog vragen of wens je meteen een squashzaal te reserveren? Dat kan hier!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.