Terug naar overzicht

Een betere squasher worden? Keep your cool!

25 maart 2022
Professionele squashers overal ter wereld zeggen het zelf: het spelletje wordt 70 à 80% mentaal gespeeld.

Squashen is fun, maar eens het niveau omhooggaat en je helemaal in de flow zit, kan het er wel eens stevig aan toe gaan. Met de bekende verwensingen richting je tegenstander en frustraties tot gevolg. Of je dure racket dat onzacht in aanraking komt met de muur. Dus… hoe hou je het hoofd koel tijdens jouw squashpartijtjes?

Coole tip 1: mentaal > fysiek

Professionele squashers overal ter wereld zeggen het zelf: het spelletje wordt 70 à 80% mentaal gespeeld. Technisch sterke armen en snelle benen zijn absoluut een must, maar zonder een cool hoofd op je schouders zal je al snel tegen je limieten aanlopen wanneer je jouw niveau wil opkrikken.

Lees ook: 5 squashtips voor beginners

Coole tip 2: geraak in de juiste focus

Zeker wanneer je het jouw doel is om intensiever of competitiever te squashen, is de juiste focus vinden heel belangrijk. Het haalt je gedachten even weg van de wedstrijd en helpt je om tot rust te komen.

Kind aan huis en professionele squasher Bjarne heeft zijn eigen manier om in the zone te geraken. Hij haalt zijn oortjes uit zijn rugzak en zet rapmuziek op tijdens zijn opwarming.

Coole tip 3: bedenk een persoonlijke routine

Een van de manieren om in de juiste focus te geraken, maar ook om tijdens de wedstrijd weer tot rust te komen? Bedenk een persoonlijke routine. Om nog eens terug te komen op Bjarne: hij vult een half uur voor de wedstrijd zijn drinkbussen, maakt de glazen van zijn veiligheidsbril proper en knoopt zijn bandana stevig vast.

Misschien werkt voor jou iets helemaal anders? Zoals een persoonlijk opslagritueel, je pet rechtzetten, je sokken omhoog trekken, vijf keer diep in- en uitademen… Zoek naar eender wat je kan helpen om je volgende punt met een frisse kop te beginnen!

Kind aan huis en professionele squasher Bjarne heeft zijn eigen manier om in the zone te geraken. Hij haalt zijn oortjes uit zijn rugzak en zet rapmuziek op tijdens zijn opwarming.

Coole tip 4: speel punt per punt

Een punt verloren? Het verleden is het verleden. Denk niet meer na over wat er is misgelopen de afgelopen paar slagen, noch aan de mogelijke einduitslag. Denk alleen aan het volgende punt. Niet gemakkelijk, we know! Maar je zal al snel merken dat het helpt om je rust en je concentratie terug te vinden.

Coole tip 5: moe? Niet geloven!

Na de zoveelste lange, uitputtende rally ga je helemaal in het rood. Of toch: dat denk je. Net op die momenten moet je jezelf ervan overtuigen dat je nog dat tikkeltje extra in je hebt. Want dat heb je, alleen al maar door de adreline van het spel. Zelf verbaasd hiervan? Ook je tegenstander zal aan de grond genageld staan.

Hoe cool kan jij blijven?

Een coole squasher word je niet op één dag. Met andere woorden: oefening baart kunst. Bij Olympia ben je van harte welkom om te komen werken aan je anger management 😉 Neem een kijkje naar onze tarieven en reserveer meteen je squashplein.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.