Terug naar overzicht

Spinning workout: een complete workout voor je hele lichaam

06 juni 2023
spinning workout

Ben jij fan van fietsen, maar heb je hier niet altijd tijd voor of zit het weer niet mee? Kom dan een spinning workout doen! Je traint er je hele lichaam mee, en dat op 1 uur tijd. We leggen je graag uit waarom spinnen een complete workout is.

Goed voor je conditie en hartslag

Een spinning workout is een goede low-impact cardiotraining. Resultaat? Je krijgt een beter uithoudingsvermogen, een betere doorbloeding in je lichaam en je humeur wordt er beter van. Omdat je tijdens het spinnen vaak aan intervaltraining doet, train je ook je hartslag en wordt je hart sterker en je longinhoud groter waardoor je meer zuurstof kan opnemen.

Sterkere been- en buikspieren

Dat je tijdens het spinnen je beenspieren traint, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je je core stevig onder handen neemt? Wanneer je aan intervaltraining doet en regelmatig klimt – en dus van je zadel opstaat -, vindt er contractie plaats in je buikspieren. Dat gebeurt om je romp in balans te houden tijdens het fietsen. Wil je je ‘abs’ extra goed trainen? Span ze dan extra aan wanneer je rechtstaat op de fiets.

De calorieën vliegen de deur uit

Net omdat spinning een complete workout is, verbrand je meer calorieën dan tijdens een basic loop- of fietssessie. Afhankelijk van je conditie, kan dat tussen de 300 en zelf 700 calorieën zijn! Leuk extraatje: opgeven is geen optie tijdens een spinning workout, want de instructeur helpt je om je tot het uiterste te pushen én doordat er meerdere mensen in een les zitten, wil je natuurlijk niet onderdoen.

Zelf een spinning workout ervaren? Kom naar Olympia!

Ben je helemaal klaar om je volledige lichaam te trainen? Reserveer dan snel je plaats! Je kan voor 1 beurt gaan, of meteen een 10-beurtenkaart nemen of zelfs een jaarabonnement. Jij kiest! Check alvast welke outfit je het best aantrekt. Tot binnenkort!

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.