Terug naar overzicht

Eerste keer spinning? Zo pak je het aan!

05 september 2023
eerste keer spinning

Heb je binnenkort je eerste spinningles gepland? Dan vind je het misschien best spannend om daaraan te beginnen. Wel, no worries! Wij leggen graag uit hoe je dat aanpakt.

De ideale spinning-outfit

Ga voor comfortabele, nauwsluitende kleding waarin je goed kan bewegen. Een fietsbroek raden we zeker aan, maar twijfel je nog of je die eerste keer spinning omzet in een volledig lessenrooster? Dan is een legging of een short ook zeker oké. Let er vooral op dat je geen losse kleding draagt, want die kan vast komen te zitten in de spinningmachine.

Koop je toch een fietsbroek? Dan heeft dat alleen maar voordelen! Die zit strak, is zweetafvoerend en heeft normaal een geïntegreerde zeem. En daar zal je lichaam je héél dankbaar voor zijn na een uur zwoegen op zo’n dunne, harde zadel.

Bepaal zelf je tempo

Waarom je niet te veel stress hoeft te hebben bij je eerste keer spinning? Jij bepaalt de moeilijkheidsgraad van je training zelf! De instructeur bepaalt vaak welke bewegingen je doet, maar jij controleert de weerstand van de fiets.

Tip: arriveer een paar minuten voor de les begint. Zo kan je zelf je fiets uitkiezen en vraag je de instructeur om je te helpen bij het bepalen van de weerstand. Hij kan je ook tips geven over de hoogte van het zadel en het stuur.

Vergeet vooral niet om pauze te nemen wanneer jij daar nood aan hebt. Kom gerust even op adem zodat je een paar minuten later weer helemaal mee kan.

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren

Je verbrandt veel calorieën tijdens een spinningles én je zweet hard, vergeet dus zeker geen handdoek mee te brengen. En neem vooral voldoende water mee! Bij voorkeur in bidons. Drink genoeg tijdens de workout, maar zorg ervoor dat je voor je begint ook al genoeg water op hebt.

Wat nog helpt: de juiste voeding vóór je gaat sporten. Prop jezelf niet vol, maar eet gerust een lichte snack vol energie, zoals een banaan of havermout. Vermijd vooral te veel vetten, vezels en eiwitten.

Eerste keer spinning? Da’s gratis bij Olympia!

Jep, bij Olympia kan je je inschrijven voor een gratis proefles. Zo weet je meteen of deze complete workout iets voor jou is. Dus, tot snel?

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.