Terug naar overzicht

Coach Yves vertelt je z’n favoriete fitnessoefeningen

25 augustus 2022
Coach Yves

Er bestaan eindeloos veel oefeningen die je in de fitness kan doen. Dus dan is het wel eens fijn wanneer een kenner je extra uitleg geeft. Daarom vertelt Olympia-coach Yves je alvast zijn 3 favoriete fitnessoefeningen. Welke ga jij uitproberen?

Bench press voor je bovenlichaam

Bij een bench press, oftewel: bankdrukken, lig je op een speciale bank waarbij je gewicht omhoog moet drukken. Het is dé ideale oefening voor wie z’n volledige bovenlichaam wilt trainen.

“Bankdrukken pakt vooral de borstspieren, voorkant van je schouders en triceps aan”, zegt coach Yves. En da’s niet alles! “Wanneer je het gewicht weer naar beneden brengt, roep je ook (in mindere mate) je rugspieren en biceps aan om te stabiliseren. Dat maakt de oefening een mooie allrounder voor het hele bovenlichaam.”

Bench press Bench press pakt vooral de borstspieren, voorkant van je schouders en triceps aan. Maar het is ook een mooie allrounder voor het hele bovenlichaam.

Chin ups met of zonder gewichten

“Een chin up spreekt je biceps, rug en onderarmen aan”, vertelt coach Yves. Je kan deze oefening doen met alleen je lichaamsgewicht. Vanuit een hangende positie trek je jezelf omhoog richting de stang totdat je kin eroverheen gaat. Dan laat je je zakken, maar let erop dat je je voeten van de grond houdt.

Het lijkt een beetje op een pull-up. Het grootste verschil is dat je handpalmen bij een chin-up naar je toe gericht zijn, en bij een pull-up wijzen ze naar de andere kant.

“Wil je een extra uitdaging? Dan kan je steeds meer gewichten toevoegen”, geeft coach Yves mee als tip.

Chin ups Een chin up spreekt je biceps, rug en onderarmen aan.

Triceps-extensies met dumbbells

“Pak een dumbbell op en ga rechtop staan met je knieën licht gebogen. Breng je arm met het gewicht recht boven je hoofd. Leg je vrije arm over je bovenlichaam. Laat vervolgens de halter achter je hoofd zakken. Pauzeer aan het einde van de beweging even en strek dan je arm weer. Neem na drie sets de dumbbell in de andere hand.”

Een goeie oefening voor je triceps en elleboogspieren. “Branden maar!” voegt coach Yves nog toe. Dan weet je dat het afzien wordt, maar wel effect heeft. 😉

Triceps-extensies Triceps-extensies met dumbbells zijn een goeie oefening voor je triceps en elleboogspieren.

Deze oefeningen zelf uitproberen?

Dat doe je het best met deftig materiaal. En daar hebben we bij Olympia meer dan genoeg van in huis! Uiteraard zijn er naast coach Yves nog andere coaches die je graag bijstaan. Check hier alvast de favoriete fitnessoefeningen van coach Selwyn. Op zoek naar core-oefeningen? Dan zijn die van coach Sander ideaal!

Leuk weetje: als je voor de eerste keer bij ons komt fitnessen, kan je dat gratis doen. Kom dus zeker eens langs en ontdek welke oefeningen het best bij jou passen.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.