Terug naar overzicht

3 x fit met de favoriete oefeningen van coach Yarne

29 november 2022
coach Yarne

Januari is hét moment om de fitness weer in te duiken. Inspiratie nodig voor oefeningen? Oympia-coach Yarne vertelt je maar al te graag zijn 3 favorieten. Zweten verzekerd!

Deadlift

“Een fijne pull-oefening waar je meerdere spiergroepen mee traint”, vertelt Yarne. Het is zelfs een van de meest effectieve oefeningen als je spieren en kracht wil opbouwen in je hele lichaam. Je gebruikt namelijk niet alleen je armen, maar ook je hamstrings, bilspieren, onderrug en buikspieren.

Let er wel goed op dat je de deadlift juist uitvoert zodat je geen blessure krijgt. Laat bijvoorbeeld nooit het gewicht vallen en leun niet achterover. Spreek zeker een van onze coaches aan als je bij Olympia komt trainen!

Deadlift De deadlift is een van de meest effectieve oefeningen als je spieren en kracht wil opbouwen in je hele lichaam.

Roll out Swiss ball

“Een core-oefening waar je ook je stabiliteit mee traint”, zegt Yarne. Het maakt ook je schouders en bovenrug sterker. Je kan deze oefening vergelijken met planken, maar in plaats van je armen en handen op de grond te zetten, zet je ze op een fitnessbal. Doordat de bal je instabiel maakt, moeten je core-spieren harder werken.

Zo voer je de oefening uit:

  1. Ga op je knieën zitten
  2. Doe je handen in een losse vuist en leg ze op de bal terwijl je je rug rechthoudt
  3. Rol de bal traag vooruit en strek je lichaam uit
  4. Hou die positie een paar tellen aan
  5. Rol langzaam terug en span je core aan zodat je heupen niet zakken

Tip: als je een beginner bent, rol je de bal in het begin best niet te ver uit. “Op het einde van de oefening voel je je buikspieren sowieso goed branden”, zegt Yarne.

Roll out Swiss ball Je kan deze oefening vergelijken met planken, maar in plaats van je armen en handen op de grond te zetten, zet je ze op een fitnessbal.

Push-ups

“Een oefening die je overal kan doen. Je hebt er geen materiaal voor nodig”, aldus Yarne. “Er zijn verschillende varianten waarmee je verschillende spieren in de borst kunt prikkelen.” En daarnaast train je ook je armen, schouders, rug, benen, heupen en buik! Je moet namelijk je volledige lichaamsgewicht onder controle houden en daarbij heb je al je spieren nodig.

Begin in een stevige plankpositie, zet je armen breder dan je schouders, zet je op je tenen, hou je rug recht en trek je buik in. Zak door je armen naar beneden tot net boven de grond, hou aan en duw jezelf weer omhoog.

“Je maakt het zo intensief als je zelf wil”, geeft Yarne als tip. Vind je het te zwaar? Begin dan met je knieën op de grond of zet je handen op een verhoogje.

Push-ups Je moet je volledige lichaamsgewicht onder controle houden en al je spieren gebruiken.

Klaar om deze oefeningen zelf uit te testen?

Kom langs bij Olympia! Wie weet kom je coach Yarne tegen en legt hij je graag zelf uit hoe je zijn favoriete oefeningen het best uitvoert. Op zoek naar andere inspiratie? Check de favoriete fitnessoefeningen van coach Selwyn of coach Yves. Of de core-oefeningen van coach Sander.

Leuk weetje: als je voor de eerste keer bij ons fitnest, kan je dat gratis doen. Kom dus zeker eens langs en ontdek welke oefeningen het best bij jou passen.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.