Terug naar overzicht

Kleine klauteraar in huis? Al gedacht aan muurklimmen voor kinderen?

02 augustus 2020
muurklimmen kinderen Klimmen is een uitstekende manier om te werken aan de concentratie en om verschillende stappen vooruit te leren denken. 

Kinderen houden van verkennen. Nog voor ze twee jaar oud zijn, beginnen ze aan hun eerste klimavonturen. Bij Olympia geloven we volop dat muurklimmen een enorme troef is voor de ontwikkeling van kinderen. En wel hierom.

1. Ze overwinnen hun angsten

Jong of oud, iedereen heeft hoogtevrees. Althans volgens onze hoogsteigen klimbegeleider Edward, die intussen ook al zijn eigen zoontje heeft leren kennismaken met de sport. Het goede nieuws, iedereen kan het overwinnen.

De ideale kennismaking met het muurklimmen voor kinderen? Onze bouldermuur. Geen touwen in de weg, een beperkte hoogte en een dikke, zachte mat om op te landen. De perfecte manier voor kinderen om de basisklimtechnieken onder de knie te krijgen en snel te verbeteren. Om dan eventueel de overstap te maken naar de grote klimmuur.

2. Ze werken aan hun techniek én uithouding

Kinderen leren enorm snel bij, ook op de klimmuur. De juiste techniek onder de knie krijgen, vergt veel energie, maar leidt al snel tot een veel betere uithouding. Onze coaches staan je graag bij met de juiste tips om van je klauteraar een echte klimmer te maken.

3. Ze verbeteren hun concentratie

Een goede techniek en fysiek vormen maar de halve sleutel tot succes. Voeg daar een scherpe focus aan toe en je jonge klimmer maakt snel grote sprongen voorwaarts. Klimmen is een uitstekende manier om te werken aan de concentratie en om verschillende stappen vooruit te leren denken.

Grote klimmer? Lees dan onze blog: 5 tips voor je eerste keer op de klimmuur

muurklimmen kinderen De ideale kennismaking met het klimmen? Onze bouldermuur. Geen touwen in de weg, een beperkte hoogte en een dikke, zachte mat om op te landen.

4. Ze leren verantwoordelijk te worden

Klaar voor de volgende stap, de klimmuur met touwen? Tot 13 jaar oud klimmen kinderen er enkel verplicht onder begeleiding van een volwassene. Al snel leren ze er dat klimsucces pas lukt als je in team samenwerkt. Onderaan de muur staat er namelijk altijd iemand die ervoor zorgt dat ze op elk moment veilig verder kunnen klimmen. En dat ze ook zelf die plaats moeten innemen. Een mooie les in verantwoordelijkheid nemen.

Tijd voor die allereerste klim?

Bij Olympia zijn we volledig voorzien op vlak van materialen, zowel voor jong als voor oud. Onze coaches houden een oogje in het zeil, begeleiden en leren kinderen in alle veiligheid kennismaken met de klimsport. Reserveer hier alvast je plaats. Meer weten over onze klimmuur? Lees er hier alles over. Nog vragen? Mail ons op olympia@oly.be.

Onbeperkt alle sporten

Houd jij van ‘all the way’? Dan is onze exclusive formule helemaal jouw ding! Laat je gaan in alle sporten die we je te bieden hebben. Geniet zo van onbeperkt sporten aan een toptarief!

3 MND
 
6 MND
 
1 JAAR
 

Focus

1 sport naar keuze uit 4 sporten:
fitness, squash, yoga, spinning

€70/mnd
(€75/mnd met domiciliëring) *

€65/mnd
(€70/mnd met domiciliëring) *

€45/mnd
(€50/mnd met domiciliëring) *

3 MND
6 MND
1 JAAR

Exclusive

Onbeperkt sporten aan toptarief:
fitness, squaqh, yoga, spinning, klimmen, bowling, pool/snooker

€80/mnd
(€85/mnd met domiciliëring) *

€75/mnd
(€80/mnd met domiciliëring) *

€55/mnd
(€60/mnd met domiciliëring) *

All-In

All-in
(onbeperkt alle sporten)
€85/mnd
€70/mnd
€65/mnd

BEREKEN MIJN ABONNEMENT OP MAAT

Een abonnement op maat

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Contact
Contact
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.